VMCF: Frederic Weigert wint in Paal!

Dit weekend werd in het Limburgse Paal de eerste wedstrijd van de VMCF kalender verreden. In Paal was het uitkijken naar wat nieuwbakken VMCF piloot Steve Seronval ging doen tegen de vaste routiniers in deze federatie.

Steve Seronval deed het verre van onaardig maar het was toch Frederic Weigert die in de eerste manche, na deze van kop tot finish aan de leiding te hebben gereden, won. Dit voor Steve Seronval die van op een vijfde plaats naar een tweede stek wist te komen dit voor Jonas Salaets. In de VMCF zien we door de grote Belgische motorcrossweelde het fenomeen “gooi maar samen”, met andere woorden in deze reeks was niet enkel Frederic Weigert een winnaar. Zo zagen we Glenn Bielen knap op een vijfde plaats finishen en daarmee won hij de eerste manche in de Inters MX2 klasse. De Nationale MX2 werd dan weer gewonnen door Wesley Smolders (13de) en Simon Robbe (18de) won de Nationale MX1 klasse in deze eerste manche.

In de tweede manche zagen we opnieuw Frederic Weigert de holeshot nemen, nu kreeg hij echter Steve Seronval mee in zijn wiel wat een leuk duel opleverde. Steve Seronval wist zelfs even de leiding over te nemen, maar viel na een klein foutje terug naar de derde plaats. Weg dus de overwinning die zo in de handen van Frederic Weigert viel voor Jasper van der Mierden en Steve Seronval. In de Inters MX2 klasse was het wederom Glenn Bielen die met een vierde plaats algemeen de overwinning nam in zijn klasse! De Nationale MX2 nam Wesley Smolders (11de) de overwinning in zijn klasse en in de Nationale MX2 klasse trok Mike Roth aan het langste einde in deze tweede manche met een 18de plaats.

7. Capellen Patrick – Inter MX1
8. Minigue Gaetan – Inter MX1