X

Wel de snelheid niet de punten voor Creymert duo

De eerste grote wedstrijd van het seizoen werd verreden in Markelo. Tijdens de eerste KNMV Dutch Masters of Motocross moesten zowel Kevin Horgmo als David Braceras-Martinez stevig aan de bak. De blonde Noor reed erg sterk maar kende tegenslag waardoor hij minder punten wist te scoren dan hij verdiende. Bij David was de spanning voelbaar en moest dan ook tevreden zijn met mindere uitslagen maar heel veel nieuwe bagage.

In een deelnemersveld van 60 rijders weet David zich als 27e te kwalificeren voor de wedstrijden. De 15-jarige Spanjaard is onder de indruk van het geweld en rijdt wat gespannen. De start van de eerste manche is niet heel goed en als hij dan vervolgens ook nog onderuit gaat moet hij achteraan beginnen. Vanaf de 36e plaats knokt hij zich terug naar de 26e plaats. De tweede manche begint niet veel beter en ook nu volgt er een zware maar leerzame wedstrijd voor de KTM-rijder die vorig jaar nog in de 8cc-klasse actief was. Met de 29e plaats is de FXR-geklede crosser niet tevreden maar een uitstekende voorbereiding voor de wedstrijd van volgende week.

Dit jaar maakte Kevin zijn debuut op de SX250F en hij rijdt er heel sterk mee! Dat werd in de kwalificatie al duidelijk want tussen grote namen uit de Grand Prix zet hij een twaalfde tijd neer! De start van Kevin is goed maar in het gedrang komt hij ten val waardoor ook hij aan een inhaalrace moet beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd kan hij vanaf de 40e naar de 23e plaats terug komen. Een tweede valpartij gooit roet in het eten waardoor Kevin veel tijd verliest en terug zakt naar de 37e plaats. De start van de tweede manche is bijna een copy van de eerste want de 17-jarige komt ten val. Geheel buiten zijn schuld gaat het in de eerste bocht mis met een groepje van acht rijders en daarbij dus ook Kevin. Daarna komt het beest boven in de uit het Noorse Åmot afkomstige Kevin. Vanaf de laatste plaats snijdt hij als een warm mes door de boter en werkt hij zich geweldig terug naar de zestiende plaats!

Volgende wedstrijd:
De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc wordt volgende week verreden in Valkenswaard. Een week later begint het Europees Kampioenschap 250cc voor Kevin op het Redsand MX Park!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie