X

Update over de comeback van Rick Elzinga

Tijdens de  Internazionali d’Italia Motocross in Mantova brak Rick Elzinga beide polsen. Ondertussen werkt de MJC Yamaha Official EMX125 rijder hard aan zijn terugkeer.

De coureur uit Zenderen heeft er ondertussen alweer de eerste week op Sportcentrum Papendal op zitten! Hoewel het eerst even
wennen was aan de andere structuur, met een strakke tijdsindeling, loopt alles nu weer als vanouds. De armen van Elzinga zijn ondertussen ook grondig bekeken door de sportarts van Papendal. Op basis hiervan heeft ze duidelijke opdrachten aan de fysio’s gegeven over wat wel en niet mag. Op die manier kan op de juiste manier getraind en hersteld worden.


De familie van Rick heeft ook nagevraagd naar de input van specialisten wat betreft de beschadigde zenuw in de hand. Rick’s mama Anuska zei hierover: “Op dit moment is de zenuw nog een belemmering voor Rick om zijn hand goed te kunnen gebruiken!
Er zal dan  binnenkort een scan worden gemaakt waarbij een neuroloog gaat kijken wat de oorzaak is en wat voor opties er eventueel zijn. Ondertussen voelt Rick wel dat er verbetering in komt, waar we heel erg blij mee zijn.  Als het herstel stil zou staan, zou het immrtd een langdurig verhaal kunnen worden. De botten doen het gelukkig heel goed. Men verbaast zich er ook over hoe mobiel hij al weer is in de polsen. Dus dat is alvast positief!”

Ondertussen is Elzinga dus ook volop aan het oefenen qua fysieke bewegingen en hij krijgt ook regelmatig massage om de boel weer soepel te krijgen. Uiteindelijk gaat iedereen er van uit dat het allemaal weer goed hersteld, wat uiteraard de hoofdzaak blijft! Als dat achter de rug is, kan de beloftevolle Nederlander aan fase twee beginnen: opnieuw opbouwen om weer gas te geven.