X

KNMV: Kay de Wolf neemt de leiding over!

Op het prachtige circuit van Oldebroek heeft Kay de Wolf de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross gewonnen. De Brabander wist beide manches te winnen en is daarbij de nieuwe leider in de tussenstand. Na zijn overwinning op eerste Paasdag werd Liam Everts op deze tweede Paasdag tweede voor Dave Kooiker (5-3). Kay Karssemakers maakte het De Wolf erg moeilijk, de eerste manche werd hij tweede maar later op de middag viel hij uit. De Wolf is de nieuwe leider na twee van de vier wedstrijden!

De jarige Ivano van Erp komt geweldig uit de start met de Yamaha maar Tobias Caprani wint de HGS Holeshot Award. Het commando wordt echter snel overgenomen door Karssemakers en De Wolf. De YOuth Pro MX-rijder heeft de eerste ronde de leiding in handen maar even later slaat De Wolf zijn slag. De Team Beursfoon-rijder neemt de leiding over en geeft deze niet meer uit handen. De winnaar van de eerste wedstrijd, Karssemakers, probeert alles maar de regerend kampioen laat zich niet verrassen. Karssemakers wordt tweede voor Liam Everts. De Belg weet de Nederlanders in de beginfase in het vizier te houden maar moet ze ver volgens laten gaan. Everts wordt derde voor Scott Smulders en Kooiker die dichtbij huis door vele mensen wordt aangemoedigd.

Ook de tweede manche neemt Caprani de beste start, de Deen wint ook de tweede HGS Holeshot Award. Karssemakers volgt op de tweede plaats voor De Wolf die niet lekker over het starthek is gekomen maar in de eerste bocht veel goed maakt. Gelijk aan de eerste manche trekken Kay en Kay de hoofdrollen naar zich toe. Karssemakers neemt even de leiding maar voordat de eerste ronde is volbracht is daar De Wolf. Door dit mooie duel nemen ze direct afstand van de achtervolgers.

Halverwege de manche voert Karssemakers de druk op en de leider begint zenuwachtig om zich heen te kijken. De eerste aanval van Karssemakers wordt afgeslagen en daarna komen de eerste achterblijvers in beeld. Daar gaat het mis want de uit Boxtel afkomstige Karssemakers botst op en achterblijver en komt ten val. Hierdoor kunnen Smulders en Kooiker passeren. Natuurlijk gaat Karssemakers in de achtervolging maar even later valt hij stil en verdwijnt hij uit de wedstrijd! De Wolf rijdt dan naar een eenvoudige overwinnng voor Everts, Kooiker en Smulders wordt opnieuw vierde. Edvard Bidzans komt als vijfde over de finish, de Let kunnen wij nog uit 2016 toen hij de EMX65 finale in Loket wist te winnen!

Over iets minder dan vijf weken wordt de derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden. Dan komt het kampioenschap naar Brabant voor de wedstrijd op het ‘Circuitpark De Kuilen’ in Mill.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #2 85cc; Oldebroek, NL:
Tijdtraining:
1 Kay de Wolf NL KTM 1.51,553
2 Kay Karssemakers NL KTM 1.54,043
3 Scott Smulders NL KTM 1.54,691
4 Liam Everts B KTM 1.55,318
5 William Kleemann DK KTM 1.55,352

1e manche:
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Kay Karssemakers NL KTM
3 Liam Everts B KTM
4 Scott Smulders NL KTM
5 Dave Kooiker NL Yamaha
6 Tobias Caprani DK KTM
7 Constantin Piller D KTM
8 Cas Valk NL Yamaha
9 William Kleemann DK KTM
10 Edvard Bidzans Let KTM

2e manche
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Liam Everts B KTM
3 Dave Kooiker NL Yamaha
4 Scott Smulders NL KTM
5 Edvard Bidzans Let KTM
6 William Kleemann DK KTM
7 Laban Alm S KTM
8 Jens Walvoort NL KTM
9 Cas Valk NL Yamaha
10 Romano Aspers NL Husqvarna
DNF Kay Karssemakers NL KTM

85cc Dagklassement:
1 Kay de Wolf NL KTM 1-1
2 Liam Everts B KTM 3-2
3 Dave Kooiker NL Yamaha 5-3
4 Scott Smulders NL KTM 4-4
5 Edvard Bidzans Let KTM 10-5

Tussenstand KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc na 2 wedstrijden:
1 Kay de Wolf NL KTM 94
2 Scott Smulders NL KTM 74
3 Kay Karssemakers NL KTM 72
4 Dave Kooiker NL Yamaha 69
5 Liam Everts B KTM 68

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie