X

MotoMaster breidt samenwerking met KTM fabrieksteams uit

De opvallende Moto-Master flame-remschijven zijn ondertussen een begrip op de KTM Offroad-fabrieksmotoren. Zo leverde de Nederlandse fabrikant ook dit jaar haar bijdrage aan KTM’s successen in de Dakar Rally, AMA Supercross, MXGP, SuperEnduro en de andere disciplines waarin KTM uitkomt.

Zowel de R & D als productie van Moto-Master, dat werd opgericht in 1997, zijn gevestigd in Eersel, Nederland. Van meet af aan onderscheidde Moto-Master zich als een pionier op het vlak van remschijven. De bekende Flame remschijven zorgden zelfs voor een ware revolutie dankzij een ontwerp dat optimale controle, verminderde slijtage van de remblokken, optimale koeling en een laag gewicht combineert. Daarnaast staan de Flame remschijven ook bekend voor hun reinigende kwaliteit van zowel de schijf als de remblokken.

Voor KTM was het vakmanschap en de kracht van MotoMaster’s Flame remschijven een belangrijk ingrediënt in de voorbereiding van de verschillende 2018-campagnes. Die succesvolle samenwerking wordt nu dus ook verder gezet.

“Gedurende 12 jaar hebben we kunnen rekenen op Moto-Master, hun schijven en hun mentaliteit van innovatie en hun streven naar topkwaliteit,” zei KTM’s Offroad vice-directeur Robert Jonas. “Natuurlijk kan je in competitie bedrijven vinden die hun producten willen testen en ontwikkelen, maar het is niet altijd gemakkelijk om partners te vinden die dezelfde mentaliteit en strategie hebben. We hebben het gevoel dat we deze match wel hebben met Moto-Master. Zo bereiken we samen onze doelen. We hopen om dit jaar samen nog meer sportieve mijlpalen te bereiken. “

“We delen KTM’s ‘READY TO RACE’-filosofie en we zijn er trots op deel uit te maken van het succes van KTM in Offroad en Motocross”, aldus Moto-Master CEO Rolf Verhagen. “Bij de selectie van hun onderdelen doet KTM geen concessies aan de prestaties of betrouwbaarheid. Daarom ben ik blij dat KTM Factory Racing ook dit jaar opnieuw een beroep heeft gedaan op Moto-Master remschijven en componenten. Die samenwerking zal dus ook in de toekomst doorlopen. Er zijn heel wat ontwikkelingen gaande in de offroad-sport, het is dan ook spannend om deel uit te maken van de KTM Factory Racing-familie. “

Foto: Ray Archer