X

PR: David Braceras-Martinez moet door val toekijken.

Het gezicht van David Braceras-Martinez stond op onweer nadat hij zich niet kwalificeerde voor de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc in Arco di Trento. Het CreyMert Racing Team voelde met hem mee maar was zeer tevreden met het rijder van de 15-jarige crosser. De Spanjaard kwam in de laatste kans ten val maar wist een geweldige wedstrijd te laten zien. De overwinning tijdens deze wedstrijd is voor Emilio Scuteri, Rene Hofer blijft de leider in de tussenstand.

In de tijdtraining lukt het David niet op een tijd bij de beste 18 op de klokken te zetten. Het circuit van Arco di Trento is prachtig maar inhalen is niet eenvoudig en tijdens de kwalificatie training is het ook nog eens erg druk. Via de ‘laatste kans’ krijgt de KTM-rijder nog een kans om zich te kwalificeren voor de wedstrijden waarin de punten worden verdeeld. De start is niet goed maar vanaf de zestiende plaats werkt David zich geweldig terug naar voren. Het inhalen gaat als vanzelf en rijders passeren is geen probleem! De beste vier rijders in deze ‘Last Chance’ plaatsen zich alsnog voor de wedstrijden. Na negen ronden komt de FXR-geklede crosser op de vijfde plaats aan om direct de aanval in te zetten op de vierde plaats. Terwijl de leider het bordje met nog twee ronden te gaan te zien krijgt gaat David in de aanval. Dit gaat echter mis en David komt ten val en dat kost hem dus de kwalificatie. Gelukkig komt hij er zonder kleerscheuren vanaf en kan hij de wedstrijd uitrijden.

Volgende wedstrijd:
Het Belgische team reist nu verder naar Portugal voor de tweede wedstrijd van het EMX250. Daar zal Kevin Horgmo op het circuit van Agueda in actie komen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo