Top-5 voor Van de Moosdijk in Italiaans kampioenschap

Roan van de Moosdijk (ASTES4-TESAR Yamaha) is in het Italiaans Kampioenschap MX2 in Ponte a Egola in de top vijf geeindigd. De crosser uit Eindhoven moest in beide manches een inhaalrace rijden maar finishte alnsog op een vierde en een zevende plaats. Ook in de superfinale weerde hij zich kranig en ging de strijd aan met de 450 rijders. Na alles gegeven te hebben legde hij in  beslag op een zevende plaats.

Op zaterdag liet van de Moosdijk met een vierde tijd in zijn groep zien dat het met zijn snelheid goed zat en hiermee mocht hij in beide manches op zondag als achtste een plaats zoeken achter het starthek. Door een slechte start in de eerste manche moest Roan een inhaalrace rijden en kwam pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Omdat het circuit op veel plaatsen uit slechts 1 ideale lijn bestond, was het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Toch lukte het Roan om zich naar voren te knokken en was in de laatste tien minuten de snelste rijder op het circuit. Dit zorgde ervoor dat hij er nog een mooie vierde plaats uit wist te halen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een zesde plaats uit de eerste bocht. Roan kon het hoge tempo goed volgen maar door een valpartij in de derde ronde werd hij teruggeslagen naar een vijftiende plaats. Alles gevend vocht hij zich in het resterende deel van de wedstrijd terug naar voren en wist er nog een zevende plaats uit te halen. Wederom waren zijn tijden net zo snel als die van de kopmannen waardoor hij met vertrouwen aan de superfinale begon.
Tussen alle 450 machines wist de door Colle ondersteunde rijder een redelijk goede start te pakken in de superfinale en kwam net buiten de top tien uit de eerste ronde. Met een goed ritme wist hij zich op te werken naar een zevende plaats en ging de strijd aan met een 450 rijder om de zesde plaats. Roan probeerde van alles maar slaagde er niet in om deze positie nog voor zich op te eisen waardoor hij als zevende over de finish kwam waarvan hij de vierde MX2-rijder was. In het dagklassement eindigde Roan op een vijfde plaats in Ponte a Egola. De volgende wedstrijd voor de crosser uit Eindhoven is de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 6 mei in Mill.