X

Vijf minuten met pechvogel Bas Vaessen

Met een tiende plaats in de eindstand van de GP in Redsand en een 10de plek in de eerste manche tijdens de Portugese GP leek Bas Vaessen net in vorm te komen. Tijdens zijn thuiswedstrijd in Valkenswaard had de Honda 114 Motorsports rijder zich bezeerd aan het sleutelbeen. Nu kijkt hij tegen een spierletsel aan de adductoren aan dat ‘m allicht zes ronden aan de kant zal houden.

“Het is echt een vreselijk gevoel, vooral omdat ik niet echt weet hoe het gebeurde. Ik heb ‘s zaterdags in Portugal een beetje pijn gevoeld, dat wel. Geleidelijk aan werd die pijn gedurende het weekend steeds erger. Door ‘s nachts enkele pijnstillers te nemen kwam ik de eerste manche op zondag goed door, maar in de tweede manche werd het eigenlijk een ‘survivalrace’ omdat de pijnstillers begonnen uit te werken.  Vandaar ook mijn slechte resultaat. Op maandagochtend werd ik wakker en mijn been was enorm gezwollen. Mijn huid was heel erg rood en het zag er echt niet goed uit daarom ben ik meteen naar de dokter gegaan.


In het begin zeiden ze dat het een tweedegraads spierscheur was. Dat wil zeggen dat de spier een beetje gescheurd was en nog niet helemaal door. Maar vrijdag ging ik terug voor een MRI en de dokter zei dat het veel erger was. Het bleek eigenlijk om een derdegraads spierscheur te gaan.  Doordat de spier compleet is afgescheurd, kijk ik nu  tegen ongeveer twee maanden zonder motor aan. Natuurlijk was dat een enorme teleurstelling. In het algemeen is het gewoon super jammer omdat het elk weekend net beter begon te gaan. Ik voelde me steed prettiger op de motor en we hadden ook goede afstellingen gevonden. Nu stopt al dat werk helaas.

Dat is niet alleen jammer voor mij, het is ook balen voor Livia (red. Lancelot) en het hele team dat zo hard werkt om me met alles te helpen. Ik hoop in ieder geval om sterker terug te komen zodat ik kan laten zien wat ik waard ben.”


Foto’s: Bavo Swijgers