Yentel Martens domineert VLM in Haacht

Yentel Martens domineert VLM in Haacht
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Yentel Martens maakte aan de Kasteeldreef in Haacht-Tildonk een rentree door de grote poort. De Rockstar Energy Husqvarna rijder was in beide reeksen de snelste voor Dietger Damiaens. Jilani Cambré mocht mee op het podium (3-6) voor thuisrijder en organisator Kenny Janssens.

Perfecte omstandigheden vandaag voor de VLM rijders in Haacht. Jilani –terug van weggeweest- Cambré reed ’s morgens naar een erg nipte pole! De Husqvarna endurorijder was 0,038 seconde sneller dan Dietger Damiaens. Yentel Martens, Jens Van Meer en Wouter Van Massenhoven vervolledigden de top-5… Op minder dan een halve seconde van Cambré!

De eerste manche liet weinig twijfel bestaan over wie de sterkste was. Martens was vooraan weg en reed daarna van start tot finish op kop. Cambré moest al vroeg Damiaens laten gaan waardoor vooral de strijd om de ereplaatsen spektakel opleverde. Daarin toonde man in vorm Van Massenhoven zich de snelste voor Janssens. Na een slechte start een crash kwam BeTeMo rijder Van Meer binnen als 7de. Banken werd de snelste 250 rijder voor Jelle Verbruggen.

Ook in de tweede manche was Martens een maat te sterk, maar thuisrijder Janssens kon zijn supporters wel een kopstart aanbieden! De verschillen in de tweede manche bleken veel kleiner dan in de opener. Net zoals in de tijdstraining gaven de rijders elkaar geen duimbreed toe. Damiaens startte buiten de top vijf maar werkte opnieuw een ijzersterke race af. Dietger onderscheidde zich zo als ‘best of the rest’ voor Van Meer, Janssens en Van Massenhoven. Uiteindelijk kwamen de eerste vijf rijders binnen de 10 seconden over de meet.

250 zege voor Jelle Verbruggen

Jelle Verbruggen, die vorige week 4de werd in Lille, schudde een knappe tweede race uit zijn mouw. Gestart in het midden van het pak reed hij naar de 8ste plek algemeen, goed voor de overwinning bij de kwartliters én de eindzege voor Kristof Scheynen (4-2) en Dieter Vromans (3-3).

Alle resultaten van VLM Haacht hier

Inters Open Haacht Race 1
1. Yentel Martens, 2. Dietger Damiaens, 3. Jilani Cambré, 4. Wouter Van Massenhoven, 5. Kenny Janssens, 6. Jonathan Banken, 7. Kevin Van Geldrop, 8. Jens Van Meer, 9. Jelle Verbruggen, 10. Dieter Vromans

Inters Open Haacht Race 2
1. Yentel Martens, 2. Dietger Damiaens, 3. Jens Van Meer, 4. Kenny Janssens, 5. Wouter Van Massenhoven, 6. Jilani Cambré, 7. Kevin Van Geldrop, 8. Jelle Verbruggen, 9. Frederik Daenen, 10. Kristof Scheynen

Eindstand Inters 500
1. Yentel Martens 50, 2. Dietger Damiaens 44, 3. Jilani Cambré 35, 4. Jens Van Meer 34, 5. Kenny Janssens 34, 6. Wouter Van Massenhoven 34, 7. Kevin Van Geldrop 29, 8. Steven De Beuckelaer 25, 9. Frederik Daenen, 10. Sven Wouters 23

Eindstand Inters 250
1. Jelle Verbruggen 47, 2. Kristof Scheynen 40, 3. Dieter Vromans 40, 4. Jonathan Banken 34, 5. Kevin Schellens 33, 6. Brent Aerden 32, 7. Rob Konings 29, 8. Bryan Engelen 25, 9. Joey Smet 24, 10. Arno Van Mieghem 23

Foto: Bavo Swijgers, Danny Relouw

Uw reacties