Aaron Plessinger domineert AMA250 in Glen Helen!

Aaron Plessinger domineert AMA250 in Glen Helen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het AMA-Motocross gebeuren raast dit weekend, na de openingsweekend in Hangtown, nu verder in Glen Helen. In de 250 klasse waren er verschillende verhalen waar we naar uit keken. Kon Zach Osborne opnieuw winnen en wat met Rookies als Garreth Marchbanks en Justin Cooper!

In de eerste manche zagen we alvast de rookie Gage Schehr holeshot nemen voor zijn trainingspartner Aaron Plessinger. Deze had slechts een halve ronde nodig om voorbij zijn enthousiaste en duidelijk zeer getalenteerde vriend te komen. Gage Schehr moest even later ook Zach Osborne voorbij laten en viel daarna helemaal weg uit de goede posities. Dat zorgde ervoor dat Alex Martin en Shane McElrath in drie en vier kwamen te zitten. Terwijl Aaron Plessinger, Zach Osborne en Alex Martin zich af wisten te scheiden van het veld, moest Shane McElrath aan bak om zijn plaats te verdedigen. Iets wat hem niet lukte tegenover Justin Cooper en even later ging hij in de fout terwijl hij zijn plaats probeerde te verdedigen tegenover Jeremy Martin. Exit top resultaat voor Shane McElrath, want de KTM piloot viel terug naar plaats negen. Ondertussen viel er vooraan weinig te beleven, Aaron Plessinger domineerde de wedstrijd. Zach Osborne viel nog even, maar de voorsprong op plaats drie was voldoende groot om deze fout snel onder de mat te vegen. Zach Osborne finishte dus alsnog tweede voor Alex Martin, rookie Justin Cooper en Jeremy Martin vervolmaakte de top vijf.

De tweede manche kreeg opnieuw dominante prestatie van Aaron Plessinger. De Yamaha piloot, nam echter geen al te beste start. Dat zorgde ervoor dat hij eerst voorbij o.a. Austin Forkner, Joey Savatgy, Jeremy Martin en de op kop gestarte Alex Martin. Terwijl Aaron Plessinger dit allen uit zijn mouw schudde, probeerde Zach Osborne in zijn spoor mee te gaan. De regerende kampioen en leider in het kampioenschap kwam echter niet voorbij de Martin broers. Daardoor raakte hij verzeild in een hard duel om de tweede stek. De husqvarna piloot nam zelfs iets te veel risico in de zandrollers, om toch maar voorbij de Martin broers te geraken. Dit resulteerde echter in het feit dat de zandrollers hem in keihard in de kont beten hem in de nadarhekken gooide. Hierdoor verloor hij een positie en viel Zach Osborne van de vierde plaats terug naar de vijfde, de gelukkige die profiteerde van dit alles was Joey Savatgy. Door het wegvallen van Zach Osborne, bleven enkel de Martin broers over die vochten om de tweede plaats. Het was daar ten slotte Jeremy Martin die zich de sterkere toonde van Alex Martin die als volgt derde finishte voor Joey Savatgy en Zach Osborne.

Met een dubbele reeksoverwinning grijpt Aaron Plessinger uiteraard ook de totaaloverwinning in Glen Helen, Alex Martin werd tweede in totaalstand voor broer Jeremy Martin!

250 Moto 1 Resultaten
1. Aaron Plessinger
2. Zach Osborne
3. Alex Martin
4. Justin Cooper
5. Jeremy Martin
6. Joey Savatgy
7. Garrett Marchbanks
8. RJ Hampshire
9. Shane McElrath
10. Chase Sexton
11. Jordon Smith
12. Sean Cantrell
13. Austin Forkner
14. Jordan Bailey
15. Dakota Alix
16. Martin Castelo
17. Justin Hill
18. Michael Mosiman
19. Enzo Lopes
20. Ryan Surratt
250 Moto 2 Resultaten
1. Aaron Plessinger
2. Jeremy Martin
3. Alex Martin
4. Joey Savatgy
5. Zach Osborne
6. Austin Forkner
7. Justin Cooper
8. Chase Sexton
9. RJ Hampshire
10. Garrett Marchbanks
11. Justin Hill
12. Shane McElrath
13. Jordan Bailey
14. Jordon Smith
15. Sean Cantrell
16. Brandon Hartranft
17. Martin Castelo
18. Michael Mosiman
19. Challen Tennant
20. Ryan Surratt
250 Totaalresultaat Glen Helen
1. Aaron Plessinger (1-1)
2. Alex Martin (3-3)
3. Jeremy Martin (5-2)
4. Zach Osborne (2-5)
5. Joey Savatgy (6-4)
6. Justin Cooper (4-7)
7. RJ Hampshire (8-9)
8. Garrett Marchbanks (7-10)
9. Chase Sexton (10-8)
10. Austin Forkner (13-6)
250 Stand in het kampioenschap
1. Aaron Plessinger, 88 Punten
2. Zach Osborne, 88
3. Jeremy Martin, -6
4. Alex Martin, -14
5. Justin Cooper, -28
6. Joey Savatgy, -29
7. Chase Sexton, -38
8. RJ Hampshire, -38
9. Garrett Marchbanks, -39
10. Jordon Smith, -45

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Monster Energy Media

Uw reacties