X

Boyd van der Voorn wint beide manches in Wanssum

Boyd van der Voorn (Yamaha MX rookie team Nederland) heeft gisteren de ProX MX 2 jeugd wedstrijd in Wanssum gewonnen. De snelle rijder uit Kerkdriel pakte op sportpark de Meulebèèk beide manches.

Eerste manche
De rijders zochten onder zeer warme tempraturen van een plek uit achter het starthek. De holeshot was gelijk voor van der Voorn. Achter hem was het Rowen Driessen (Helmond) die als tweede weg was voor Michon Voets (Tilburg). Van der Voorn nam snel een kleine voorsprong en achter hem was het Twan de Weerd (Buurmalsen) die in de vijfde ronde Driessen terug verwees naar de derde plaats. Ook hij was niet in staat om van der Voorn te achterhalen en kwam als tweede over de finish. Driessen kreeg zijn handen vol aan Jeremy Knuiman (Wijchen) die inmiddels Voets was gepasseerd. In de laatste ronde Driessen zijn meerdere erkennen aan de teamgenoot van van der Voorn. Voets kwam op de vijfde plaats over de finish.

Tweede manche
Opnieuw was het van der Voorn die de kopstart pakte voor Driessen en Knuiman. Gedurende de manche liep van der Voorn langzaam maar zeker weg van Driessen om met een voorsprong van ruim 9 sec. zowel de manche- als de dagzege voor zich op te eisen. Driessen nam op zijn beurt weer langzaam maar zeker afstand van Knuiman en werd tweede. Twan de Weert viel in de tweede ronde terug van de vierde naar zevende plaats, maar knokte zich weer snel voorbij Joey van der Zanden (Wanssum), Sasha Rutten (St. Joost) en Michon Voets om als vierde te eindigen. Voets wist met een kleine voorsprong voor Rutten te blijven.

Dagklassement MX 2 jeugd

1. Boyd van der Voorn   1 + 1
2. Rowen Driessen          4 + 2
3. Twan de Weerd          2 + 4
4. Jeremy Knuiman         3 + 3
5. Michon Voets              5 + 5

Overige klassen

In de overige jeugdklassen waren er over het algemeen een duidelijke winnaars. Tara Daneel (Bodegraven) won beide manches bij de 50cc minimotoren. De enigste die haar een beetje kon volgen was Vinny Bouten (Reuver). Naom Mezzavilla eindigde als derde.

Mike Verbakel (Helmond) won bij de quads standaard voor Mirte van de Werken (Ravenstein) en Bas Nikkels (Kootwijkerbroek).

Dean Grégoire won beide manches bij de 65cc kleine wielen.

Dean Grégoire (Geldrop) was de sterkste bij de 65cc kleine wielen met 2 manchezeges. Deff Gijsen (Sittard) werd tweede voor Jeremy Bouchee (Geldrop). Joey Daneel (Bodegraven) wist eveneens beide manches te winnen in de klasse 65cc grote wielen. Hij eindigde hiermee voor Anthony Visser (Geldrop) en Jippe Selen (Reuver).

Damien Knuiman (Wijchen) won beide manches bij de 85cc kleine wielen. Hij eindigde beide manches met grote voorsprong voor Danilo Riemsdijk (Badhoevendorp). Kim Peters eindigde met een vierde en derde plaats in de manches op de derde plaats in het dagklassement. Bij de 85cc grote wielen ging de strijd tussen Danny van den Bosse (Ovezande) en Kyle van Zutphen (Lieshout). Omdat van den Bosse de tweede manche won werd hij dagwinnaar. Bryan Nelis (Yerseke) behaalde met twee maal de derde plaats in de manches de derde plaats in het dagklassement.

De quads specials werd gewonnen door Kenji Veld (Oss) voor Sem Alards (Horst) en Jayden Drok (Geldrop).

Bjorn van de Heuij / Sten van de Heuij (Ledeacker) profiteerden van pech bij Bram van Dijk / en Dirk van Dijk (Meijel) en grepen de dagzege voor Tim Leferrink / Sem Leferink (Toldijk). Sam Veldman (Kampen) / Kaj van den Berg (Woudenberg) werden derde.

Alle resultaten van de dag vind je hier voor de grote wielen
En hier voor de kleine wielen

Tekst en foto’s: Maycel de Bruijn (mdbmxpics)