Brian van der Klij wil geluk afdwingen

Brian van der Klij wil geluk afdwingen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Heli Motors Husqvarna-rijder Brian van der Klij kwalificeerde zich voor de derde wedstrijd in het EMX125 kampioenschap in Letland als tweede reserve. Hierdoor mocht hij alleen de tweede manche rijden, waarin Brian genoegen moeste nemen met de 28ste plaats.

In de tijdtraining slaagde Brian er niet in om een perfecte ronde neer te zetten, wat er in resulteerde dat hij zich niet rechtstreeks wist te kwalificeren voor de wedstrijd. Via de laatste kans had hij nog kans om zich voor de wedstrijd te kwalificeren.

Hij begon sterk aan de wedstrijd en reed lang rond de vijfde plaats. Omdat de beste tien uit deze wedstrijd zich kwalificeren voor de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht maar dit liep helaas anders af. In de voorlaatste ronde kwam hij in de lucht in contact met een andere rijder waardoor beiden ten val kwamen. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor Van der Klij uiteindelijk als twaalfde over de finish kwam waarmee hij tweede reserve was voor de wedstrijd.

Voor de eerste manche waren er helaas geen uitvallers waardoor hij toen niet kon starten. Dit was in de tweede manche wel het geval. Helaas had hij het moeilijk en kon niet in zijn ritme komen. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een achtentwintigste plaats.

Brian van der Klij: “Letland heeft niet gebracht met wat ik gehoopt had om te kunnen laten zien. Tijdens het tijd zetten had ik het gevoel dat het goed zat. Bleek dat opdat moment de tijdregistratie niet werkte. Het is geen excuus, maar een beetje geluk kan ik nu wel gebruiken. Ik weet, geluk moet ik afdwingen, daar ga ik dan maar voor.”

Dit weekend staat voor Brian de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Uw reacties