X

Emil Weckman vierde in tussenstand na dramatisch Lets weekend

De derde ronde van het EMX125 kampioenschap zal Emil Weckman en het KTM Diga Junior Racing nog lang bij blijven. Weckman stond voor het weekend in Letland tweede, op amper 6 punten van leider René Hofer. Alsof er zwarte magie mee was gemoeid viel de tweevoudige EMX150 kampioen in beide manches uit met pech.

De 16-jarige Weckman arriveerde in blakende vorm in Kegums. Vorig weekend had Emil immers de leiding gepakt in de Dutch Masters of Motocross 125cc. In Mill liet de KTM Diga Junior Racing rijder ook een reekszege noteren.


Na een 10de tijd in de tijdstraining in Kegums sloeg het noodlot toe nét voor de eerste manche op zaterdag. Door een technisch defect raakte de motor bij aanvang van de opwarmronde niet meer aan de praat. Geen Weckman in de wedstrijd dus. Op zondag moest de beloftevolle Fin al vroeg de race verlaten doordat een steen klem was geraakt tussen het voorste tandwiel. Hoewel Emil Letland verliet met nul punten staat hij nog steeds vierde in de EMX125 tussenstand. EMX250 rijder Damian Kojs wist zich in Kegums niet te kwalificeren.

Volgend weekend treedt het KTM Diga Junior Racing team aan in het Duitse Teutschenthal voor de vierde ronde van het EMX125 kampioenschap. Avrie Berry maakt er haar opwachting in de derde ronde van het WMX wereldkampioenschap.


Dirk Saelen teammanager KTM Diga Junior Racing: “Zoveel pech op één weekend is moeilijk te vatten… Ik hoop dat we hiermee alle ongeluk hebben gehad voor de rest van het seizoen. Dit is heel zwaar voor Emil en alle teamleden. Als team hebben we bovendien een bijzondere band met Letland, om dan net hier na een lange verplaatsing zo het weekend af te sluiten is erg zuur. Gelukkig hebben we geen tijd om hier bij stil te staan want volgende week gaan we er weer tegenaan in Duitsland!”

Foto’s: Eric Laurijssen