X

Het super weekend van Calvin Vlaanderen

Zeker nu 114 Motorsport geteisterd wordt door kwetsuren bezorgde Calvin Vlaanderen (21) Honda een opsteker in de MX2. De Zuid-Afrikaanse fabrieksrijder pakte met een 3-3 score zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Vlaanderen prijkt na Teutschenthal zesde in het MX2 kampioenschap op zeven punten van de vijfde, Jed Beaton.

Veel rijders hebben het niet zo begrepen op de typische omstandigheden van de Talkessel. Calvin Vlaanderen had het echter meer dan naar zijn zin. Ook vorig jaar stond hij met HSF Logistics Motorsport al op het podium in Letland maar nog meer dan in Kegums was Calvin in Duitsland één van de uitblinkers.

Calvin Vlaanderen: “Eigenlijk was het in het algemeen een goed weekend. Op zaterdag had ik al een prima gevoel met de motor en het circuit. Toen ik in de tijdstraining de eerste tijd neerzette, was dat voor mij bovendien een primeur in de GP’s! In de kwalificatierace liep het ook lekker, ik was regelmatig en werd derde.

In de eerste manche kon ik Jorge voor mij zien, ik probeerde ‘m in te halen maar er waren gewoon geen plaatsen om aan te vallen. De tweede manche was veel moeilijker. Ik had niet zo’n goede start en er waren wel wat pittige duels met Olsen en Watson. Omdat Watson tot het einde de druk op de ketel hield, kon ik niet relaxen. Volgens mij heb ik de laatste ronde aan een hartslag van 200 afgewerkt! Natuurlijk doet het plezier om nog eens op het podium te staan. Niet alleen voor mij maar ook voor het team. Iedereen werkt zo hard dan is het ook leuk om iets te kunnen terug doen.”

Foto: shotbyBavo