X

Jed Beaton scoort vijfde plek in Teutschenthal.

Ook tijdens de achtste GP van het seizoen heeft Jed Beaton goed weten te scoren De F&H Racing Team-rijder wist vijfde te worden op het circuit van Teutschenthal. Niet ver van Leipzig kwam de Australier als zevende en zesde over de finish. In het dagklassement werd de Kawasaki-rijder dus vijfde en daar blijft hij ook staan in de tussenstand Op zaterdag kwam Ruben Fernández-Garcia hard ten val. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht hij terug naar het circuit maar hij kon niet in actie komen.

Zonder zijn teamgenoten ging Jed dus van start tijdens de eerste manche van de Duitse GP. De Leatt-geklede crosser komt nipt buiten de top tien uit de eerste bocht. Vervolgens weet hij zich in de eerste ronde de top tien binnen te werken om daarna aan te sluiten bij Thomas Kjer Olsen. De Deen won de vorige GP en komt nu onderdruk te staan van Jed. In de vierde ronden probeert de Arai-gesteunde crosser de zesde plaats over te nemen maar beide rijders raken elkaar en komen ten val! Jed zakt terug naar de veertiende plaats om daarna een geweldig tempo aan te nemen. De ene na de andere rijder moet plaatsen maken voor de 20-jarige crosser die terug komt naar de achtste plek. Dit lijkt het maximale maar wanneer Bernardini in beeld komt wordt het tempo nogmaals verhoogd. Dankzij een geweldige eindsprint wordt de aansluiting bij de Italiaan gevonden en in de laatste ronde neemt Jed de zevende plaats over!
De start van de tweede manche is beter en Jed weet direct in de top tien uit de eerste bocht te komen. Vervolgens weet hij als achtste uit de eerste volledige ronde te komen om in de derde ronden al de zesde plaats over te nemen van snelstarter Zanotti. Na zo’n tien minuten wedstrijd komt Watson voorbij waardoor Jed terug zakt naar de zevende plek. Het tempo wordt strak gehouden en hierdoor kan in de tweede helft van de wedstrijd de Duitser Jacobi nog worden ingepakt. Jed wordt deze manche zesde en dat levert hem de vijfde plaats op in het dagklassement.

Volgende wedstrijd:
Voor komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De Britse GP is de volgende wedstrijd van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 op het circuit van Matterly Basin. Daar hoopt het F&H Racing Team weer op volle sterkte in actie te kunnen komen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers