X

Jens van Meer domineert VLM Molenbeersel

Man in vorm Jens Van Meer zorgde in Molenbeersel voor een tweede opeenvolgende eindzege. Het werd een klinkende overwinning voor  Jens die telkens een flinke voorsprong bijeen reed. Kenny Janssens en Wouter Van Massenhoven mochten mee op het podium als tweede en derde. 

Zoals steeds maakte MC De Grensduivels onder leiding van pa Vanhove flink werk van de omloop wat een behoorlijk grote en mooie baan opleverde. In Molenbeersel stonden kampioenschaps-proeven voor de Beloften & Aspiranten, Nieuwelingen 250cc, Nieuwelingen 500A, Nieuwelingen Open B en zijspannen op het programma.

Gastijder Jérome Benonit pakte een mooie top-5 plaats vandaag!

Bij de Inters Open waren 31 rijders afgezakt naar de Vlasbrei. Wouter Van Massenhoven pakte net als vorig week de pole, gevolgd door Jens Van Meer, Kevin Van Geldrop en Kenny Janssens. In de 250cc was Brent Aerden de rapste in de tijdstraining.

Gastrijder Jérome Benonit (Mikkola Racing) schoot als een kanonskogel weg maar moest al snel plaats ruimen voor de vaste waarden. Jens Van Meer kwam na de eerste ronde al op kop en zou de leiding niet meer afstaan. Duidelijk de snelste, reed Jens met ruime voorsprong naar de zege voor een regelmatige Janssens. De Racing Center KTM piloot had geen topstart maar die had Wouter Van Massenhoven evenmin. Wouter moest na een zwakke start terugkomen en kon nog remonteren tot plaats drie!  Zowel Roel Geurs (vierde) als Sven Wouters (vijfde) legde met een goede start de basis voor een prima reeks. In de 250cc zorgde Jurgen Bijnens na een superspannende reeks voor dé verrassing. De ervaren BeTeMo rijder klopte Rob Konings en Brent Aerden in de eindspurt.

Mooie eindzege voor Kristof Scheynen in de 250cc!

Kenny Janssens zit er wel eens vaker goed bij in de start en in de tweede manche was hij weer als snelste weg. Lang duurde het rijk van Janssens niet want Kevin Van Geldrop rook zijn kans! Van Geldrop hield weliswaar prima stand maar in de slotfase was de aanstormende Jens Van Meer  een stuk sneller. In geen tijd zette Van Meer de concurrentie op 20 seconden. Van Geldrop eindigde nog wel netjes 2de voor Janssens terwijl een eenzame Van Massenhoven na een mindere start was teruggekomen tot de vierde plaats. Gastrijder Benonit wisselde nu van plaats met Sven Wouters en pikte zo de vijfde plaats in de eindstand in.

Zoals bij de 500cc deze keer Dietger Damiaens, Cedric Grobben en Yentel Martens misten we in de 250cc Jonathan Banken en Dieter Vromans. De strijd om de overwinning was er niet minder spannend om! Hoogstratenaar Kristof Scheyenen was de meest regelmatige in de herneming en pakte dankzij die zege in de tweede manche -hij was vierde in de eerste reeks- ook nipt de eindzege voor Brent Aerden en Rob Konings. Jurgen Bijnens viel door een mindere tweede manche waarin hij zesde werd net naast het eindpodium.

Alle resultaten van Molenbeersel vind je hier

Inters Open Race 1
1. Jens Van Meer, 2. Kenny Janssens, 3. Wouter Van Massenhoven, 4. Roel Geurts, 5. Sven Wouters, 6. Jerome Benonit, 7. Kenzo Buys, 8. Jurgen Bijnens, 9. Rob Konings, 10. Brent Aerden

Inters Open Race 2
1. Jens Van Meer, 2. Kevin van Geldrop, 3. Kenny Janssens, 4. Wouter Van Massenhoven, 5. Jerome Benonit,  6. Sven Wouters, 7. Kristof Scheynen, 8. Brent Aerden, 9. Dave Van Dun, 10. Kevin Vangenechten

Eindstand Inters 500cc
1. Jens Van Meer 50, 2. Kenny Janssens 42, 3. Wouter Van Massenhoven 38, 4. Kevin Van Geldrop 35, 5. Jerome Benonit 31, 6. Sven Wouters 31, 7. Kenzo Buys 26, 8. Roel Geurts 26, 9. Kevin Vangenechten, 10. Gunther Truyens

Eindstand Inters 250cc
1. Kristof Scheynen 43, 2. Brent Aerden 42, 3. Rob Konings 40, 4. Jurgen Bijnens 40, 5. Jack Bintcliffe 32, 6. Kevin Schellens 30, 7. Bart Janssens 27, 8. Jimmy Vandeputte 27, 9. Robin Everts 26, 10. Joshua Feytons 24

Foto: NVR Pics, Rendel Baetens, Griet Van Gorp