MON dames: Zeges voor Cynthia Swets en Amber Simons

MON dames: Zeges voor Cynthia Swets en Amber Simons
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Voor de damesklasse van de MON stond er beide pinksterdagen een motorcross op het programma. Op eerste pinksterdag begonnen de dames aan hun tweede NK wedstrijd in het Brabantse Son.

In de eerste manche passeerde team ecomaxx-rijdster Demi Verploegh (Kerkwijk) in de eindfase Cynthia Swets (Geldermalsen) en greep zo de manchezege. Samanta Josta (Gemert) eindigde als derde. Sam van de Ven (Oirschot) zag haar inhaalrace beloond worden met de vierde plaats en Lakerveld-racing-rijdster Amber Simons (Well) passeerde de finishlijn als vijfde.

In de tweede manche reed Cynthia Swets van start tot finish aan de leiding. Zij greep hiermee zowel de manche- als de dagzege. Josta en van de Ven streden de gehele manche om de tweede plaats. Josta won uiteindelijk dit duel. Verploegh en Simons eindigden op de vierde en vijfde plaats.

Demi Verploegh staat aan de leiding in de tussenstand van het NK.

Op tweede pinksterdag zochten de dames een plek aan het starthek uit op MXpark Zaarderheiken in Venlo. De eerste manche reed Amber Simons van begin tot het einde aan de leiding. Demi Verploeg wist Cynthia Swets en Sam van de Ven te passeren en kwam als tweede over de finishlijn. Van de Ven ging op haar beurt in de achtste ronde voorbij aan Swets om de derde plaats voor haar op te eisen. Lynn Kelders (Eersel) behaalde de vijfde plaats.

De beste start in de tweede manche was voor Swets. Het was wederom Simons die in de vierde ronde de koppositie wist over te nemen. Simons greep zowel de manche- en de dagzege. Swets wist nog net Verploegh voor te blijven in de strijd om de derde plaats. Samanta Josta was de laatste dame in dezelfde ronde als Simons met de vierde plaats. Sam van de Ven werd op ruime achterstand vijfde.

In de tussenstand voor het NK staat Demi Verploegh aan de leiding. Zij heeft een voorsprong van drie punten op Cynthia Swets. Op zes punten van Verploegh volgt Amber Simons. De volgende wedstrijd voor de damesklasse is aankomend weekend in Wanssum.

Dagklassement damesklasse Son
1. Cynthia Swets          2 + 1
2. Demi Verploegh      1 + 4
3. Samanta Josta         3 + 2
4. Sam van de Ven      4 + 3
5. Amber Simons         5 + 5

Dagklassement damesklasse Venlo
1. Amber Simons         1 + 1
2. Demi Verploegh      2 + 3
3. Cynthia Swets          4 + 2
4. Sam van de Ven      3 + 5
5. Samanta Josta         6 + 4

Tussenstand MON Damesklasse
1. Demi Verploegh     315 punten
2. Cynthia Swets         312 punten
3. Amber Simons        309 punten
4. Sam van de Ven      284 punten
5. Samanta Josta         274 punten

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

 

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …