X

Thomas-Kjer Olsen geniet na van Letse GP zege!

Thomas Kjer Olsen (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) keerde het voorbije weekend terug naar Kegums waar hij vorig jaar zijn allereerste Grote Prijs won. Ook nu was de 21-jarige Deen de sterkste en schreef zijn eerste GP zege van het seizoen op zijn naam!

De zevende ronde van het WK in Letland was niet alleen voor Olsen positief. Ook de derde plaats in de eerste manche voor Thomas Covington liet zien dat die zijn knieblessure goed onder controle heeft.

TKO reed in de eerste manche van start tot finish aan de leiding en pakte hiermee zijn eerste reekszege van dit seizoen. In de tweede manche kwam hij op zijn Husqvarna FC 250 in de top vijf uit de start en werkte zich terug op naar een tweede plaats waarmee hij de Grand Prix zege veilig stelde. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een derde plaats staan, slechts 16 punten achter Jorge Prado, de huidige nummer twee in het MX2 wereldkampioenschap.

Thomas Kjer Olsen: “Ik ben heel blij met hoe alles is uitgepakt hier in Letland. Ik had gelijk een goed gevoel op het circuit waarop ik vorig jaar won. Ik had niet voor meer kunnen vragen dan mijn optreden in de eerste manche. Toen ik kopstart nam heb ik mijn hoofd naar beneden gedaan en alles gegeven totdat er met de finishvlag werd gezwaaid. In de tweede manche zat ik er niet zo goed bij met de start maar heb mijn best gedaan om er een goed resultaat uit te halen. Toen ik op een tweede plaats reed achter Prado heb ik een aanval ingezet maar door een klein foutje verloor ik kostbare tijd. In zijn totaal is het een geweldig weekend voor mij en ik kan alle teamleden niet genoeg bedanken voor al het harde werken dat ze voor mij doen.”

Thomas Covington begint zich weer steeds beter te voelen na zijn knieblessure die hij opliep in de Grand Prix van Portugal. Covington liet een goede snelheid zien op het Letse circuit en wist in de eerste manche op een sterke derde plaats over de finish te komen. Helaas kwam de Amerikaan in de tweede manche ten val waardoor hij vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten.

Thomas Covington: “Het was een positief weekend voor mij. Ik voelde me goed om terug te komen van mijn knieblessure en mijn snelheid was goed genoeg om met de toprijders te strijden. In de eerste manche pakte ik een goede start en heb mijzelf op weten te werken naar een derde plaats. In de tweede manche was mijn start minder goed maar ik deed mijn best om zo dicht mogelijk in de buurt te komen bij de leidende groep. Gedurende de wedstrijd werd mijn snelheid steeds beter maar helaas kwam ik ten val en daarna had ik een klein probleem met de motor waardoor ik de wedstrijd moest verlaten. Ik ben blij met de progressie die ik heb geboekt en ik kijk uit naar de volgende Grand Prix in Duitsland.”

Foto’s: shotbyBavo