Vanavond op Canvas: Eerbetoon aan Eric Geboers om 23u10

Vanavond op Canvas: Eerbetoon aan Eric Geboers om 23u10
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen Dinsdag vond de familie, één dag na het overlijden van Eric Geboers, het nog wat te vroeg voor een eerbetoon. De VRT sprak toen ook voor hun beurt met de aankondiging van de Belga Sport aflevering. Uitstel is echter geen afstel, want vanavond omstreeks 23u10 zal op canvas de Belga Sport documentaire met de titel “De broers Geboers: crossen op leven en dood” worden uitgezonden.

Wie zelf persoonlijk een eerbetoon wil brengen aan de overleden kampioen kan dit morgenavond in de kantine van het crosscircuit van Lommel. Het circuit waarop hij prachtige evenementen neerzette zoals o.a. ook de Motocross of Nations!

Wat de VRT toen antwoordde over de niet uitzending van de Belga Sport aflevering.

Canvas wil heel graag Eric Geboers eren. We dachten dit te doen via een reportage van ‘Belga Sport’ waarin een portret gegeven wordt van deze grote sportman. Maar we vonden ook dat we dit moesten voorleggen aan de familie en daaruit bleek dat dit niet het moment is. We willen hen in alle intimiteit deze tragische gebeurtenis laten verwerken. Dus uit respect voor Eric Geboers en zijn familie hebben we dan uiteindelijk besloten om de reportage toch niet uit te zenden.

We verontschuldigen ons voor de verwarring in onze communicatie maar onze gedachten gaan nu in de eerste plaats uit naar de familie. Dat er een eerbetoon komt is zeker, maar niet nu. En we doen dit ook liever in samenspraak met de familie. Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest en wensen u nog veel kijkplezier.

Met vriendelijke groeten,
VRT-klantendienst

Artikel foto: Gino Maes

Uw reacties