X

Verontrustende verdwijning Eric Geboers

Motorcross legende Eric Geboers (55) verdween gisterenavond in het Miramar meer in Mol. Nadat Geboers uit een plezierboot een hond achterna sprong, kwam hij niet meer boven. De zoektocht naar de vijfvoudige wereldkampioen leverde nog niets op.

De brandweer kwam snel ter plaatse en vannacht werden de grote middelen ingezet -sonar, schijnwerpers en duikers- maar die zoektocht leverde niets op. Op het radioprogramma De Ochtend’ van Radio 1  (fragment vanaf 02:51:31) verklaarde Paul Rotthier de burgemeester van Mol dat er zich gisteravond een vrij dramatisch ongeluk heeft  plaatsgevonden. “Een aantal vrienden waren met een boot aan het varen, onder wie ook Eric Geboers. Op een gegeven moment is er om een onduidelijke reden een jong hondje overboord geraakt. Hij is in het water gesprongen om dat hondje te redden. Maar hij is onmiddellijk in de problemen gekomen. Er heeft nog iemand van de aanwezigen ook een reddingspoging ondernomen. Die heeft die zeer snel moeten staken, omdat het water nog heel koud is.”

Eric Geboers (links) was een tijd lang teammanager van het Suzuki World MXGP team.

“Die mensen hebben onmiddellijk de hulpdiensten gealarmeerd. We zijn met een aantal duikersploegen ter plaatse gekomen. Na bijna 3 uur zoeken is die rond 1u vannacht gestaakt, maar ondertussen is die weer opgestart. Gisteren hebben enkele boten gezocht op de aanwijzingen van de mensen die het ongeval hebben meegemaakt, maar dit zijn relatief diepe plassen met nogal wat stroming op. Vannacht is er dan contact opgenomen me de cel Vermiste Personen onder leiding van Alain Remue. Die mensen zijn met meer gesofisticeerd materiaal en duikers nu ter plaatse en hebben de zoektocht weer herstart.”

“We moeten altijd proberen positief te blijven maar ook realistisch,” aldus de burgemeester. “Als je al zoveel uren -met de temperaturen van het water die het nu heeft- dan denk ik dat we ons moeten voorbereiden op het ergste. We mogen geen voorbarige conclusies trekken, maar ik denk dat enig realisme ook wel nodig is.” Meer nieuws volgt van zodra het beschikbaar is.

Foto’s: Archief