Volle pot voor Rick Wennekes in MON Overloon

Volle pot voor Rick Wennekes in MON Overloon
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

SKS Racing Husqvarna-rijder Rick Wennekes (Haps) heeft de ProX MX2 jeugd-wedstrijd in Overloon gewonnen. Wennekens won beide manches op circuit Duivenbos. Hij bleef in het dagklassement Rowen Driessen (Helmond) en Twan de Weerd (Buurmalsen) voor.

In de eerste manche was de kopstart voor Britt Jans-Beken (Wanssum). Wennekes zat gelijk achter haar en nam in de eerste ronde de leiding over. Snel wist Wennekes een kleine voorsprong te nemen op de Weerd die tweede lag na een val van Jans-Beken. Rowen Driessen kwam snel opzetten en nam in de derde ronde de tweede plaats over.

Wennekes wist Driessen op afstand te houden en kwam met ruim vier seconden voorsprong over de finish. Achter dit tweetal passeerde Jelle Bankers (Bakel) in de eindfase van de manche van Weerd en werd derde. Jeremy Knuiman  (Wijchen) kwam in een matig bezet startveld van plaats tien terug naar de vijfde plaats.

Rick Wennekens won de Prox MX 2 jeugdwedstrijd in Overloon

In de tweede manche leidde Wennekes het startveld van start tot finish. Het was Driessen die gelijk achter hem zat, maar op het moment dat Driessen de aanval opende op Wennekes ging Driessen in de fout en belandde naast de baan. Wennekes won de manche met ruime voorsprong op Twan de Weerd die in de eindfase Bankers was gepasseerd. Driessen reed terug van de vierde naar de derde plaats en pakte hiermee de tweede plaats in het dagklassement. Jelle Bankers werd vierde en Knuiman behaalde opnieuw de vijfde plaats.

Alle resultaten hier

MX 2 jeugd eerste manche
1. Rick Wennekens, 2. Rowen Driessen, 3. Jelle Bankers, 4.Twan de Weerd, 5. Jeremy Knuiman, 6. Sasha Rutten, 7, Michon Voets, 8. Juup Tax, 9, Manolito van Hoof, 10. Britt Jans-Beken

MX 2 jeugd tweede manche
1. Rick Wennekens, 2. Twan de Weerd, 3. Rowen Driessen, 4. Jelle Bankers, 5.Jeremy Knuiman, 6. Michon Voets, 7. Juup Tax, 8. Sasha Rutten 9. Manolito van Hoof. 10. Britt Jans-Beken

Daguitslag MX 2 jeugd

1. Rick Wennekens 120, 2. Rowen Driessen 104, 3. Twan de Weerd 101, 4. Jelle Bankers 97, 5. Jeremy Knuiman 90, 6. Michon Voets 84, 7. Sasha Rutten 82, 8. Juup Tax 80, 9. Manolito van Hoof 74, 10. Britt Jans-Beken 70.

Tussenstand Prox MX 2 jeugd 2018 (bruto)

1. Rowen Driessen 452, 2. Michon Voets 347, 3. Juup Tax 312, 4. Sasha Rutten 288, 5. Joey van der Zanden 286, 6. Jeremy Knuiman 286, 7. Manolito van Hoof 284, 8. Jelle Bankers 283, 9. Twan de Weerd 281, 10. Boyd van der Voorn 224.

Tekst en foto’s: Maycel de Bruijn (mdbmxpics)

Uw reacties