X

Eerste EMX250 podium Roan van de Moosdijk

Roan van de Moosdijk van het ASTES4-TESAR Yamaha team heeft zijn eerste podiumplaats in het EMX250 Kampioenschap binnen. In het Franse St. Jean d’Angely reed de crosser uit Eindhoven twee goede manches waarbij hij met een derde en een negende plaats netjes derde werd in het dagklassement.
Na alle tegenslagen van een week eerder in Engeland, was van de Moosdijk er opgebrand om in Frankrijk iets goeds te laten zien. Op het heuvelachtige circuit had hij zijn draai gelijk gevonden op zaterdag en wist snelle tijden op de klok te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij in zijn groep de snelste tijd neer wist te zetten in de training, wat hem vertrouwen gaf voor de eerste manche.
Omdat de manche van Roan helemaal aan het einde van de dag werd verreden, was de baan bezaaid met diepe sporen toen het starthek naar beneden klapte. Roan pakte een goede start en kreeg gelijk de vierde plaats in handen. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd een plaats winst te boeken en sloot de manche af op een knappe derde plaats.
De tweede manche werd op zondagochtend verreden maar toen waren de omstandigheden heel anders. Door hevige onweersbuien was de baan erg modderig toen de rijders in de tweede manche van start gingen. Roan kwam niet goed uit de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Loerend naar gaten waar hij de rijders voor hem kon passeren, kwam hij naar voren. In de slotfase had hij zich op weten te werken naar een elfde plaats maar van de Moosdijk bleef de druk op de ketel houden bij de rijders voor hem en wist in de laatste ronde nog twee rijders te passeren waardoor hij als negende over de finish kwam.
Met een 3-9 in de manches eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement en staat nu tiende in de tussenstand om het Europees Kampioenschap. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Ottobiano.
Daguitslag EMX250 in Frankrijk:
1 Mathys Boisrame 43 Pnt
2 Brian Moreau 36 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 32 Pnt
4 Steven Clarke 27 Pnt
5 Tom Vialle 27 Pnt
Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:
1 Mathys Boisrame 194 Pnt
2 Mel Pocock 181 Pnt
3 Martin Barr 172 Pnt
4 Steven Clarke 155 Pnt
5 Dylan Walsh 141 Pnt
10 Roan van de Moosdijk 115 Pnt