Florent Richier blijft rist aan Belgen voor in Plomion!

Florent Richier blijft rist aan Belgen voor in Plomion!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Franse Plomion was dit weekend de gastheer van het Franse kampioenschap sidecarcross en in het bijprogramma vond tevens ook een Inters-Motocross plaats met vele Belgen die het mochten opnemen tegen enkele interessante Fransozen.

Zo zag het talrijk opgekomen publiek een prachtig deelnemersveld en dat eveneens op een impressionant parcours. In de eerste manche zag het thuispubliek hun favoriet Florent Richier de overwinning nemen, dit voor Jeffrey Dewulf en Milko Potisek die ook op de afspraak was. In de top tien vonden we met Kevin Fors, Jilani Cambré en Daymond Martens op plaatsen vier t.e.m. zes nog enkele Belgen. Ken De Dycker finishte in deze eerste manche als negende.

In de tweede manche was het opnieuw Florent Richier die het laken naar zich toetrok en dit nu voor zijn landgenoot Milko Potisek en, de in de eerste manche uitgevallen, Yentel Martens op drie. Gert Krestinov en Ken De Dycker vervolmaakte de top vijf. Met Jilani Cambré op zes en Kevin Fors en Robin Bakens op acht en negen zagen we nog drie andere Belgen in de top tien.

Bij de derde manche ging de overwinning dan naar Ken De Dycker. De voormalig Grand Prix piloot was in deze derde reeks sneller dan zijn landgenoten Jeffrey Dewulf en Robin Bakens! Florent Richier finishte als vierde in deze manche dit voor Yentel Martens. De Fransman had daaraan voldoende voor de totaaloverwinning in Plomion.

Foto’s: Clement Mennecart

Uw reacties