James Scott tekent voor KTM Diga Junior Racing

James Scott tekent voor KTM Diga Junior Racing
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

KTM Diga Junior Racing is trots om haar samenwerking met de Nieuw-Zeelandse belofte James Scott aan te kondigen. De 16-jarige motorcrosser zal het huidige EMX125 seizoen afmaken met het ervaren Belgische team.

Scott, een voormalig 85cc kampioen in eigen land, gaf het voorbije weekend zijn visitekaartje af op internationaal niveau. In de vijfde ronde van het EMX125 kampioenschap in het Franse Saint-Jean d’Angély eindigde de kiwi vierde algemeen. Twee jaar geleden scoorde James al eens een tweede plaats in een manche tijdens de Britse ronde van de EMX150. De protegee van Ben Townley zal normaal gesproken zijn wedstrijddebuut voor KTM Diga Junior Racing maken tijdens de Zwarte Cross ronde van de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde.

James Scott: “Soms verlopen de dingen niet zoals je had gehoopt. Ik had jammer genoeg het gevoel dat het niet zo goed klikte met mijn vorige team. Toch ben ik hen dankbaar voor alle steun en de kansen die ze mij hebben geboden. Nu ben ik echter helemaal gefocust om het seizoen zo sterk mogelijk te beëindigen met KTM Diga Junior Racing. Het team heeft me al een strikt fysiek- en motortrainingsprogramma voorgeschreven. Ik vind het geweldig dat we er meteen samen in vliegen! Ik weet dat er me straks een grote uitdaging wacht als we naar het diepe zand van Lommel gaan. We gaan er alles aan doen om daar zo sterk mogelijk voor de dag te komen, zowel op conditioneel vlak als wat betreft de afstelling van mijn motor.”

Dirk Saelen, KTM Diga Junior Racing teammanager en -eigenaar: “We zijn tevreden dat James voor ons heeft gekozen om zijn seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Zelfs in de enkele dagen die we nu hebben samengewerkt, is het duidelijk dat James erg gemotiveerd en gretig is. Op dit moment zijn zandomlopen nog een groot werkpunt, we weten dus wat ons te wachten staat voor de volgende EMX125 wedstrijd! Ik denk echter dat Scott één en ander kan oppikken van Emil Weckman die erg snel is in het zand. Maar de combinatie James Scott-Emil Weckman kan ook voor de trainingen op harde banen een meerwaarde bieden voor beide rijders.”

LEES MEER  De deelnemerslijst van de MXGP in Italië

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …