X

Jeffrey Dewulf opnieuw aan het feest in MCLB!

De wekelijkse MCLB bijeenkomst vond dit weekend plaats in Tielt, met in de Inters categorie 23 piloten op de afspraak! De gebruikelijke namen aangevuld met Jeffrey Dewulf.

Het was alvast één van deze gebruikelijke namen, namelijk Wietse Brackman die de kopstart wist te nemen. De Leon Sagaert Husqvarna piloot ging er meteen met een verwoestend tempo vandoor. Jeffrey Dewulf die “slechts” als zesde uit de startblokken was gekomen moest alvast eerst werk maken van de voor hem gestarte Junior Decouter, Jurgen Wybo, Torpjurn van Hoe en Kevin Fors. Eens aangekomen op de tweede positie ging de KTM piloot in de achtervolging op Wietse Brackman. Deze laatst genoemde wist twee derde van de wedstrijd zich voor Jeffrey Dewulf te posteren tot in de tiende ronde deze hem toch voorbij snelde. Jeffrey Dewulf won de eerste manche voor Wietse Brackman en Jurgen Wybo die op zijn MX2 machine knap Kevin Fors en Torpjurn van Hoe voorbleef!

In de tweede manche kregen we een gelijkaardig verhaal. Wietse Brackman met opnieuw de kopstart en Jeffrey Dewulf opnieuw met een iets mindere start. Nu liet de West-Vlaming Dewulf er echter niet zoveel gras over groeien en nam hij alreeds de kop over in ronde vier om zo door te stomen naar de overwinning voor Wietse Brackman op twee en Kevin Fors op drie. Jurgen Wybo en Jorne Tytgat vervolledigde de top 5 in de tweede manche.

Bij de 450 klasse ging de dagoverwinning logischerwijs naar Jeffrey Dewulf met zijn dubbele reeksoverwinning, Wietse Brackman mochten op de tweede plaats en Kevin Fors op de derde plaats mee op het dag podium. In de MX2 klasse ging de overwinning naar Jurgen Wybo en in de Inters B klasse nam Damon Tanghe de bovenhand van Michiel Vercauteren en Nicky Vermoesen.

Foto: Peter Borremans