Jonas Salaets pakt IMBA podium, Bielen 4de in MX2

Jonas Salaets pakt IMBA podium, Bielen 4de in MX2
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Lower Drayton werd afgelopen weekend de Britse ronde van de IMBA in de MX2 en Inters Open verreden. De AMCA rijders zwaaiden zowel in de Inters Open (Shane Carless) als in de MX2 (Luke Burton) de plak. Toch waren er goede Belgische prestaties voor Jonas Salaets (4-3-5) die op het Inters Open podium mocht klimmen. Glenn Bielen, die tweede werd in de afsluiter, eindigde mooi als vierde in de MX2.

De internationale belangstelling voor deze wedstrijd viel wat tegen. Vooral de afwezigheid van de Nederlandse rijders liet zich voelen. Shane Carless was de sterkste (2-1-2) bij de Inters Open, maar zonder foutjes en valpartijen had er voor Jonas Salaets wellicht nog meer ingezeten. Niels De Klein werd negende.

In de MX2 kregen we zelfs  een volledig Brits podium met Burton (2-1-1) ,Ray Rowson (1-2-3) en Lewis King (3-3-5). Glenn Bielen was de beste Belg op de vierde plaats. Top-10 plaatsen waren weggelegd voor Kristof Van Vaerenbergh, zesde in de derde reeks, de jonge Bradd Descamps en veteraan Kris Fleerackers.

Alle resultaten hier 

Eindstand Inters Open:
1. Shane Carless, 2. James Dodd, 3. Jonas Salaets, 4. Josh Waterman, 5. Nicolaj Damsgaard, 6. Andrew Smart, 7. Mike Braun, 8. Gary Gibson, 9. Niels De Klein, 10. Sean Wainwright, 11. Jeremy Joris, 15. Vincent Collet, 19. Eli Helsen.

Eindstand MX2:
1. Luke Burton, 2. Ray Rowson, 3. Lewis King, 4. Glenn Bielen, 5. Filippo Ballini, 6. Jack Gardner, 7. Kristof Van Vaerenbergh, 8. Bradd Descamps, 9. Randy Morand, 10. Kris Fleerackers, 12. Yorne Pauwels.

Foto: Dieter Jans

Uw reacties