X

Karssemakers wint, Kuijpers op het podium.

Met twee podiumplaatsen van het Team Youth Pro MX terug kijken op ene geslaagd weekend in Borculo. Op het circuit van BMAC Borculo wist Kay Karssemakers de zesde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd te winnen. De KTM-rijder werd eerste en tweede wat voelde was voor de totaalzege. In de 50cc-klasse wist Luca Kuijpers op het podium te klimmen, de 8-jarige crosser werd derde in het dagklassement. De Brit Elvis Totney kwam beide manches als zesde over de finish. Na een sterke eerste manche waarin Dean Gregoire knap vijfde werd ging het later op de middag minder goed. De crosser uit Geldrop werd tiende in het dagklassement voor zijn maatje Sjevy Klokgieter die na zijn blessure weer terug is.

50cc:
Na zijn vierde trainingstijd kan Luca als vierde aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde ziet hij Jenairo Beerens passeren. De crosser uit Son en Breugel wordt als vijfde afgevlagd voor teamgenoot Elvis. Hij kende geen goede start maar komt van de 16e naar de zesde plaats! In de tweede manche neemt Luca een hele goede start maar in de eerste ronde zakt hij terug naar de vierde plaats. De eerste helft van de wedstrijd kan hij deze vast houden om daarna de aanval in te zetten op de derde plaats. Met succes want de Brabander neemt de derde plaats over en wordt ook derde in het dagklassement. Ook deze keer is Elvis buiten de top tien uit de start gekomen en ook nu komt hij sterk terug en wordt hij als zesde afgevlagd.

65cc:
Op zaterdag kwam Dean in actie tijdens de JMS wedstrijd in Lummen. De KTM-rijder werd daar eerste en tweede tijdens de manches en daarmee werd hij tweede in het dagklassement. De start van de eerste manche is heel goed en Dean komt als derde uit de eerste bocht. Vervolgens zakt hij even terug naar de vijfde plaats om even later weer een plekje terug te pakken. In de slotfase is Sem Taspinar sterker en hij passeert Dean die als vijfde over de finish komt. Sjevy is net buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen en bijft daar de gehele wedstrijd rijden. De Helmonder komt als dertiende over de finish
In de tweede manche begint Dean als achtste aan de wedstrijd. Hij weet snel Dex van de Broek te passeren. Een schuiver gooit echter roet in het eten van de Alpinestars-geklede crosser. Hij verliest hierdoor wat tijd en twee ronden later schuift hij opnieuw onderuit. Meer dan de elfde plek zit er dan ook niet in. Ook deze manche rijdt Sjevy een sterke wedstrijd met opnieuw de dertiende plaats als resultaat. Een mooie comeback na zijn gebroken voet!

85cc:
Ondanks een mindere start weet Kay halverwege de eerste manche de leiding in handen te krijgen. Er ontstaat een gevecht met De Wolf en beide heren wisselen regelmatig van plaats. Na tien van de twaalfde ronden heeft Kay de leiding weer in handen en de oudste Youth Pro MX-rijder geeft deze niet meer uit handen. Ook de tweede manche komt Kay als vijfde uit de startblokken om na twee ronden de tweede plaats in handen te krijgen. Dan heeft leider De Wolf al een ruime voorsprong op gebouwd maar de Boxtelnaar geeft zich niet gewonnen. De achterstand wordt beetje bij beetje weg gewerkt maar de achterblijvers voorkomen dat de aansluiting wordt gevonden. Met zijn Vos Oss-KTM wordt de voormalig 65cc Wereld Kampioen tweede en dat levert hem wel de dagzege op.

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaat het KNMV ONK verder op het circuit van Lelystad. Volgende week komt Kay in actie vierde de vierde EMX85 North-West wedstrijd in Sverepec, Slowakije

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie