X

Kay Karssemakers wint beide manches in Dreetz.

In Dreetz, tussen Hamburg en Berlijn, heeft Kay Karssemakers een last van zijn schouders weten te gooien. De 13-jarige crosser won beide manches tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West. De laatste weken was hij er vaak dichtbij maar keer op eer ging het mis. Op het zandcircuit van MC Dreetz verliep de wedstrijddag probleemloos en de Team Youth Pro MX-rijder klimt tevens naar de tweede plaats in de tussenstand.

EMX85:
Op zaterdag ging het nog helemaal mis toen Kay betrokken raakte bij een massale valpartij. De Boxtelnaar vocht zich terug naar een elfde plaats en had dus niet de beste startplaats voor de beide manches op zondagmiddag.
De start van de eerste manche is heel goed en met de Vos Oss-KTM neemt Kay de leiding. Hij bouwt een voorsprong van vijf seconden op maar door een eigen foutje verliest hij veel tijd. De Wolf zoekt de aansluiting maar gelukkig ziet de Alpinestars-geklede crosser het gevaar en hij weet het tempo te verhogen. Met zo’n zeven seconden voorsprong wordt de eerste manche als winnaar afgesloten.
De tweede manche van de dag over 20 minuten en twee ronden begint minder goed. Dankzij het stevig doordrukken weet Kay omstreeks de vijfde plaats uit de eerste bocht te komen. In de eerste ronde weet de Arai-gesteunde crosser zich op te werken naar de derde plaats. Om een ronde later de tweede plaats over te nemen. De achterstand van bijna twee seconden op de leider wordt weg gewerkt. Wanneer De Wolf een foutje maakt weet Kay direct toe te slaan en hij neemt de leiding over. Hij werkt zich vervolgens los en komt met 20 seconden voorsprong over de finish! Een echte dubbelslag met de Motorex-gesmeerde SX85!

Volgende wedstrijd:
Volgende week gaat het KNMV ONK Jeugd verder in het Gelderse Borculo. De vierde EMX85 wordt weer een week later verreden op het circuit van Sverepec in Slowakije.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie