Lianne Muilwijk oppermachtig in damesklasse!

Lianne Muilwijk oppermachtig in damesklasse!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Lianne Muilwijk (Heukelum) heeft met groot vertoon van macht de damesklasse gewonnen tijdens de MON 24MX wedstrijd in Leusden. Muilwijk won op circuit Leusderheide van MSV Salz beide manches met een groot verschil op de concurrentie. Met een vierde en tweede plaats in de manches eindigde Lakerveld Racing rijdster Amber Simons (Well) op een tweede plaats. Leidster in de tussenstand voor het NK Cynthia Swets (Geldermalsen) maakte het podium compleet.

In de eerste manche waren Muilwijk, Demi Verploegh (Kerkwijk) en Mandy Vogelzang (Staphorst) als beste weg bij de start. Vogelzang moest al snel Swets voorbij laten en enkele ronden later was het ook Britt Jans-Beken (Wanssum) die voorbij ging aan Vogelzang. Muilwijk reed ondertussen rondetijden die 8 seconden sneller waren als Verploegh en zij had naar drie ronden al een voorsprong opgebouwd van 25 seconden. Verploegh liep op haar beurt weer langzaam maar zeker weg van Swets en finishte de manche dan ook achter Muilwijk op de tweede plaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Swets en Jans-Beken. Deze werd beslist in de achtste ronde door een val van Jans-Beken. Zij verloor hiermee ook haar vierde plaats aan Simons, die na een slechte start goed terug naar voren gekomen.
In de tweede manche was de kopstart opnieuw voor Muilwijk. Achter haar zaten Simons en Lynn Kelders (Eersel). Wederom was Muilwijk veruit de sterkste en achter haar reed Simons een solide manche en finishte als tweede. Kelders werd al snel voorbij gereden door Sam van de Ven (Oirschot) en Jans-Beken. In de strijd om de derde plaats kwamen van de Ven en Jans-Beken onder andere samen ten val en hiervan profiteerden Samanta Josta (Gemert) en Swets. In de laatste ronde wist Swets de derde plaats over te nemen van Josta. Van de Ven wist nog als vijfde te eindigen. Verploegh had een lastige manche waarin zij onder meer ten val kwam op de wave-sectie en eindigde achter Kelders als zevende.

Uitslag eerste manche:
1. Lianne Muilwijk, 2. Demi Verploegh, 3. Cynthia Swets, 4. Amber Simons, 5. Britt Jans-Beken.

Uitslag tweede manche:
1. Lianne Muilwijk, 2. Amber Simons, 3. Cynthia Swets, 4. Samanta Josta, 5. Sam van de Ven

Dagklassement damesklasse:
1. Lianne Muilwijk 120, 2. Amber Simons 101, 3. Cynthia Swets 100, 4 Demi Verploegh 95, 5. Samanta Josta 88

Tussenstand MON damesklasse:
1. Demi Verploegh 423, 2. Cynthia Swets 422, 3. Amber Simons 415, 4. Sam van de Ven 374, 5. Samantha Josta 370.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties