X

Mechanics: Gino Goovaerts

De rijders staan altijd in de ‘spot-lights’ maar hoe goed ze ook zijn. Zonder een goede monteur kan de crosser niet tot de prestaties komen. Daarom willen wij een keer per maand een monteur in de ‘spot-light’ zetten. Deze maand is dat Gino Goovaerts.

MXMag: Stel jezelf even voor:
GG:
“Gino Goovaerts, ik ben 52 jaar jong en geboren in Bonheiden, nabij Mechelen.”
MXMag: Hoe ben jij in de motocross terecht gekomen:
GG:
“Ik loop al heel mijn leven op de motocross rond. Als kind was mijn dorpsgenoot Roger De Coster het grote voorbeeld. Harry Everts, Sylvain Geboers waren als goden voor mij. Zelf heb ik zo’n 20 jaren bij de BLM gereden.”
MXMag: Voor welke rijders/teams heb jij gewerkt:
GG:
“Ik ben begonnen bij Dirk Geukens, daarna vijf seizoenen voor Danny De Baets en later nog een seizoen voor Jelle Grade. Halverwege 2007 ben ik bij LS Honda Racing gaan werken voor Dennis Dierckx. In 2008 voor Wyatt Avis en een jaar later voor Dennis Verbruggen. In 2010 de overstap gemaakt naar Team Beursfoon-Suzuki, in 2010 voor Marc de Reuver en vervolgens Kevin Strijbos. In 2012 opnieuw met Kevin Strijbos maar dan voor Team KTM UK-HM Plant-Hitachi. In 2014 heb ik bij Diga Racing van Dirk Saelen gewerkt voor Joel Milesevic en Thomas Sileika. Vanaf 2015 werkt ik bij het team van Hans Corvers, het eerste jaar met Damon en daarna twee seizoen met Brent Van Doninck.”
MXMag: Wat is jou functie binnen je huidige team:
GG:
“Bij KEMEA Racing-Yamaha-Yamalube ben ik de monteur van Jago Geerts.”
MXMag: Hoogtepunt als monteur:
GG:
“De ONK-titels met Marc de Reuver en Damon Graulus, de Britse titel met Strijbos en de GP manche overwinning met Strijbos in Letland. Maar dit seizoen met Jago is onbeschrijfelijk!”
MXMag: Favoriet gereedschap:
GG:
“Mijn volledige toolbox.”
MXMag: Sta nooit in de pitlane zonder:
GG:
Toolbag en Pitboard”
MXMag: Beste pitboard kreet:
GG:
“you are stronger, time for action”
MXMag: Sleutelt liefst aan tweetakt of viertakt:
GG:
“maakt mijn niet uit maar zo twee taktje heeft wel iets speciaal.”
MXMag: Wie is de wereldkampioen onder de monteurs:
GG:
“Wij zijn allemaal kampioenen maar Allan Olson is toch wel een topper. Hij werkte met Chad Reed en Doug Dubach, hij sleutelde tot zijn 61e ds ik heb nog even te gaan 😉
MXMag: Fijnste GP:
GG:
“Voor mij is Letland natuurlijk speciaal met de overwinning van Strijbos en dit jaar de podiumplek van Geerts”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KEMEA Racing-Yamaha-Yamalube