X

Phoelich profiteert van fout van Van Grinsven.

????????????????????????????????????

Ricardo Phoelich was zondag op Hydrowear Motodrome Emmen de sterkste tijdens het ONK quads masters. In de eerste manche moest Phoelich nog zijn meerdere erkennen in Mike van Grinsven en rekende hij in de strijd om de tweede plaats af met Joe Maessen. In de tweede manche profiteerde hij van fouten die van Grinsven maakte en pakte hij de eerste plaats in de manche en de dagzege. Van Grinsven werd met een eerste en tweede plaats in de manches tweede in het dagklassement. Koen Jansen kwam ditmaal geen pech tegen en behaalde een mooie derde plaats.

In de eerste manche was van Grinsven als beste weg bij de start. Vlak achter hem volgden Maessen, Rick Haverdil, Jansen en Phoelich. Maessen nam in de eerste ronde de tweede plaats over van Haverdil. De afstand tussen van Grinsven en Maessen werd per ronde iets groter. Hierbij werd Maessen onder druk gezet door Phoelich, die inmiddels Haverdil en Jansen gepasseerd was. Phoelich wist Maessen te passeren en kwam achter Van Grinsven als tweede over de finishlijn. De Belg Jan Vlaeymans wist eveneens voorbij te gaan aan Haverdil en Jansen en werd vierde. Op zijn beurt ging Jansen voorbij aan Haverdil en behaalde de vijfde plaats.
In de tweede manche was Phoelich als beste weg voor Jansen en van Grinsven. Snel nam van Grinsven de tweede plaats over, maar in de jacht op Phoelich ging hij in de fout en viel door een val terug naar de negende plaats. Van Grinsven begon hierna aan een inhaalrace en in de elfde ronde passeerde hij Jansen om de tweede plaats over te nemen. Phoelich was niet meer te achterhalen en won de manche en pakte hiermee ook de dagzege. Jansen kwam als derde over de finish voor Tuur van Hoof die een sterke manche afsloot op de vierde plaats. Haverdil wist nu wel af te sluiten in de top vijf.

In de tussenstand van het ONK quads masters heeft van Grinsven met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van 60 punten op Maessen. Maessen zal rekening moeten blijven houden met Phoelich die nu op 29 punten op de derde plaats staat. Davy de Cuyper (Bel) valt uit de top vijf en Koen Jansen stijgt van plaats tien naar de achtste plaats.

Eerste manche ONK quads masters
1. van Grinsven, 2. Phoelich, 3. Maessen, 4. Vlaeymans, 5.Jansen, 6. Haverdil, 7. van Hoof, 8. de Vries, 9. Steenbergen, 10. Wentink.

Tweede manche ONK quads masters
1. Phoelich, 2. van Grinsven, 3. Jansen, 4. van Hoof, 5.Haverdil, 6. Maessen, 7. de Vries, 8. Breukers, 9. Gommans, 10. Wentink.

Dagklassement ONK quads masters
1 Phoelich 47, 2. van Grinsven 47, 3. Jansen, 36. 4. Maessen 35, 5. van Hoof 32, 6. Haverdil 31, 7. de Vries 27, 8. Wentink 22, 9. Steenbergen 22, 10. Gommans 21.

Tussenstand ONK quads masters
1. Van Grinsven 266, 2. Maessen 206, 3. Phoelich 177, 4. de Vries 140, 5. Haverdil 140, 6. van Hoof 132, 7. de Cuyper 127, 8. Jansen 110, 9. Vlaeymans 109, 10. Gommans 109.

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics