Tweede maal op rij volle score voor René Albers.

Tweede maal op rij volle score voor René Albers.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het zware zandcircuit Leusderheide te Leusden heeft van de Laar Racingrijder René Albers (Groesbeek) voor de tweede week op rij de volle 120 punten behaald bij de MON MX open inters. De zege voor Albers kwam niet als vanzelfsprekend. Het was vooral teamgenoot Davey Janssen (Gemert) die tegenstand bood, maar een val in de eerste manche  maakte hem kansloos voor de dagzege.

Tijdens de eerste manche was de beste start voor Joshua van der Linden (Veen) voor Janssen en Albers. In de  derde ronde was het Jansen die de leiding overnam. Van der Linden bleef vlak achter Janssen en wist nog even de leiding terug te pakken, maar opnieuw was het Janssen de wederom voorbij ging aan van der Linden. In de negende ronde viel de beslissing in de manche. Janssen ging onderuit en het was René Albers die vlak achter Janssen en van der Linden zat die de leiding overnam en snel een voorsprong nam om de manche winnend af te sluiten. Van der Linden passeerde de finishlijn als tweede voor René Rannikko (Bel). Dylan van Veghel (Oss) reed vanuit de middenmoot een inhaalrace en eindigde als vierde en Janssen wist nog net Jaap Janssen (Blaricum) voor te blijven.

Start tweede manche MX 2 / MX open inters

In de tweede manche was het Albers die als snelste weg was. Albers moest de leiding na enkele ronden nog wel aan Janssen laten, maar hij wist de leiding in de zevende ronde opnieuw te veroveren en sloot de manche winnend af. Achter dit duo viel Roel van Oort (Nistelrode) na een goede start  terug naar de zevende plaats. Ranikko en Kay Ebben (Wilbertoord) profiteerden hiervan en kwamen als derde en vierde over de finishlijn. Van Veghel moest opnieuw vanuit de middenmoot naar voren komen en zijn inhaalrace eindigde nu op de vijfde plaats.

Bij de MX 2 inters ging de zege naar Michael Hool (Heerlen). De Limburger won eveneens beide manches en bleef hiermee thuisrijder Kevin Buitenhuis (Amersfoort) en Levi Schoonderbeek (Nijmegen) voor.

Alle resultaten hier

Daguitslag MX open inters.

1. René Albers (Groesbeek)
2. René Ranikko (Bel)
3. Davey Janssen (Gemert)
4. Dylan van Veghel (Oss)
5. Joshua van der Linden (Veen)
6. Jacky Tausch (Elshout)
7. Jaap Janssen (Blaricum)
8. Roel van Oort  (Nistelrode)
9. Kay Ebben (Wilbertoord)
10. Jamie Lucas (Moerdijk)

Michael Hool was de sterkste bij de MX 2 inters

Daguitslag MX 2 inters

1. Michael Hool (Heerlen)
2. Stefan Buitenhuis (Amersfoort)
3. Levi Schoonderbeek (Nijmegen)
4. Maikel van Balen (Elshout)
5. Henk Pater (Lunteren)

 

Tekst en foto’s: Maycel de Bruijn (mdbmxpics)

Uw reacties