Geslaagde Motocross Junior Days in Lille!

Geslaagde Motocross Junior Days in Lille!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen donderdag vond op de Breugelheide in Lille de tweede stagedag plaats van de Motorcross Junior Days, een samenwerking tussen de BMB en KTM/Husqvarna. Hier konden 57 jongeren, van beginnende tot ervaren rijders, aan hun rijtechniek sleutelen onder de deskundige begeleiding van BMB jeugdcoach Yves Devlaminck, KTM sportmanager Joel Smets en ex-wereldkampioen Steve Ramon.

Het was een mooie zonnige dag in Lille maar gelukkig niet overdreven heet, ideaal motorcross weer! MC Lille had de omloop perfect klaargemaakt, geen tikje stof. Proficiat! In de voormiddag was er de conditietraining met de mountainbike en ‘s namiddags gingen de jongeren met hun KTM/Husqvarna 65cc/85cc machines de baan op. Er werd door het grote succes uiteindelijk in 4 groepen getraind waarvan steeds 2 op de omloop. Diverse oefeningen, positie op de motor, positie voetsteun, enz kwamen aan bod.

Na de verschillende sessies keerde iedereen met de glimlach , moe en voldaan terug naar huis. We tellen al af naar de volgende en laatste stage op 30 augustus in Genk. Dank aan Jef Leysen en zijn team van MC Lille, KTM en Husqvarna Belgium, de coaches, Robert en Magda en BMB coördinator Motorcross, Octaaf Goeman voor hun medewerking! Klik hier voor de uitgebreide galerijen van fotograaf Makke.

Foto: Makke

LEES MEER  De Lange wint finale, Van Erp de titel

Uw reacties

Ook te lezen