X

Jago Geerts pakt Nederlandse 250 titel!

Nagelbijten was het zeker voor de supporters van Jago Geerts. De getalenteerde Kemea Yamaha rijder wist ondanks de druk van Calvin Vlaanderen uiteindelijk toch de klus te klaren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde waar de finale van de Dutch Masters of Motocross plaats vond.

Geerts kwam aan de start met een enkelblessure die hij vorig weekend in Indonesië opliep. Toch bracht hij zijn opdracht dus tot een goed einde. Dankzij een vierde plaats in de afsluitende manche en een derde plek in de eerste reeks hield Geerts uiteindelijk vier punten punten voorsprong op Vlaanderen over. De Honda fabrieksrijder werd wel dagwinnaar. Anthony Rodriguez die de tweede manche won, maakte het KEMEA-Yamaha succes compleet en mocht mee op het dagpodium als tweede.

Calvin Vlaanderen in de beruchte Loco Arena!

Bij het warmdraaien voor de eerste manche loopt de versnellingsbak van Vlaanderen stuk. De monteurs voeren en strijd tegen de klok maar de HRC mannen winnen deze strijd. Met de redplate neemt Geerts de beste start, de crosser uit Balen heeft negen punten voorsprong op Vlaanderen. De KEMEA rijder wordt gevolgd door Horgmo en Anthony Rodriguez. Vlaanderen is net in de top tien gestart maar werkt zich in drie ronden naar de vijde plaats. Na ruim vijf minuten zet Rodriguez de  Noor Horgmo opzij waardoor die ten val komt. Geerts heeft inmiddels al een voorsprong van vier seconden opgebouwd.

Vlaanderen jaagt op de derde plaats van Sterry maar deze geeft zich niet zomaar gewonnen.Halverwege de wedstrijd gaat het mis voor leider Geerts! Hij valt en ziet Vlaanderen passeren die daarna op oorlogspad gaat. Hij passeert Sterry en gaat in de achtervolging op de 23-jarige Rodriguez.Deze laat zich echter niet terughalen. Het verschil loopt zelfs op van vier naar zeven seconden! Sterry en Geerts begraven de strijdbijl om de derde plaats. De Brit neemt afstand van de 18-jarige Belg. Deze rijdt een goede wedstrijd en doet precies wat hij moet doen. Achter Rodriguez, Vlaanderen en Sterry wordt Geerts vierde en dat levert hem de titel op!  Horgmo wordt vijfde en sluit de Dutch Masters of Motocross dus goed af.

Roelants en Graulus opnieuw een Belg kampioen in de Nederlandse 250cc-klasse!

Alle resultaten hier

Reeks 1 250cc
1. Calvin Vlaanderen
2. Kevin Horgmo
3. Jago Geerts
4. Sander-Agard Michelsen
5. Thomas Covington
6. Roan van de Moosdijk
7. Anthony Rodriguez
8. Brent Van Doninck
9. Dani de Vries
10. Youri Van ‘t Ende

Reeks 2 250cc
1.Anthony Rodriguez
2. Calvin Vlaanderen
3. Adam Sterry
4. Jago Geerts
5. Kevin Horgmo
6. Micha-Boy De Waal
7. Brent Van Doninck
8. Roan van de Moosdijk
9. Thomas Covington
10. Sander-Agard Michelsen

Dagstand 250cc Lichtenvoorde
1. Calvin Vlaanderen 47
2. Anthony Rodriguez 39
3. Jago Geerts 38
4. Kevin Horgmo 38
5. Adam Sterry 29
6. Sander Agard-Michelsen 29
7. Roan van de Moosdijk 28
8. Thomas Covington 28
9. Brent Van Doncinck 27
10. Youri van ‘t Ende 21

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250cc
1. Jago Geerts 165
2. Calvin Vlaanderen 161
3. Thomas Covington 114
4. Davy Pootjes 99
5. Jed Beaton 97
6. Roan van de Moosdijk 95
7. Kevin Horgmo 77
8. Ruben Fernandez 77
9. Ben Watson 68
10. Adam Sterry 63

Foto: Kemea Yamaha