Jake Nicholls houdt Europese eer hoog in Red Bud

Jake Nicholls zette vorig seizoen nog een punt achter zijn GP carrière, om zich zo volledig te focussen op het racen in eigen land. Afgelopen weekend verruilde de sympathieke Brit echter voor eenmaal het Britse grondgebied voor ronde 7 ven het Lucas oil pro motocross kampioenschap in het Amerikaanse Red Bud. Op deze uitdagende omloop wist Nicholls zich kranig te weren tussen al het Amerikaanse geweld, en finishte zo met een 9 en 13 plaats in de reeksen op een knappe 10 plaats. Nogmaals een bewijs van de snelheid die de Brit weldegelijk in huis heeft, aangezien hij toch gerenommeerde namen als Benny Bloss, Eli Tomac en Justin Bogle in de daguitslag wist voor te blijven. Helaas voor Nicholls blijft het voorlopig wel bij dit eenmalige optreden, en keert hij gewoon terug naar het Buildbase Honda team van Dave Thorpe.