Jarno Derks de sterkste in Bergharen.

Jarno Derks de sterkste in Bergharen.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jarno Derks heeft de tijdens de MON 24MX Nationale Motorcross Bergharen de dagzege behaald in de klasse MX open inters. Derks versloeg in de eerste manche in een rechtstreeks duel Van de Laar Racing-rijder René Albers. In de tweede manche was het Van de Laar Racing-rijder Davey Janssen die profiteerde van een val van Derks en de manche won. Janssen werd tweede in het dagklassement voor teamgenoot Albers.

Eerste manche MX open inters
Kopstart was in de eerste manche voor Roy Hoeijmakers voor René Albers, Joshua van der Linden, Jacky Tausch en Jarno Derks. In de eerste ronde kwam de nummer 2 in de tussenstand van de MON MX open Inters 2018 van der Linden ten val. Hij probeerde de manche nog wel op grote achterstand uit te rijden, maar twee ronden later viel hij definitief uit voor deze dag. Inmiddels waren Albers en Tausch voorbij gegaan aan Hoeijmakers en Albers had snel een ruime voorsprong opgebouwd. Albers leek dan ook onbedreigd op de manchezege af te gaan, maar dit was buiten Janssen gerekend. Janssen ging voorbij aan Tausch en zette de achtervolging in op Albers. In de elfde ronde nam hij de leiding over en sloot de manche winnend af voor Albers. Tausch eindigde op ruime achterstand als derde voor Janssen. Stijn Blom passeerde de finishlijn na een inhaalrace vanuit de middenmoot als vijfde.

Tweede manche MX open inters
Albers was nu als snelste weg voor Janssen, Hoeijmakers, Derks en Tausch. Hoeijmakers viel na één ronde uit de top 5 en zou in de middenmoot eindigen. Janssen en Derks gingen in de eerste ronde voorbij aan Albers. Halverwege de manche had Janssen ruim 4 seconden voorsprong op Derks. Hierna zette Derks aan en in de 14de ronde had hij Janssen achterhaald en nam de leiding over. Bij het ingaan van de laatste ronde gleed Derks echter onderuit waarvan Janssen profiteerde en de manchezege greep. Janssen behield de tweede plaats ruim voor Albers. Tausch bleef nog net Ronnie van Rooij voor om op de vierde plaats te eindigen.

Bij de MX2 inters ging de zege naar Maikel van Balen. Hij wist beide manches te winnen. De tweede plaats was voor Henk Pater met een derde en tweede plaats in de manches. Jordy van Orsouw werd op basis van de tweede manche derde in het dagklassement.

In de tussenstand van de MON MX open inters blijft de top 3 ongewijzigd. Mike van den Bogaert reed niet mee en valt terug van plaats vijf naar acht. Belangrijkste stijger is Davey Janssen die vanaf plaats negen is gestegen naar de vierde plaats.

Maikel van Balen neem de leiding over in de tussenstand van de MON MX 2 inters. Hij is voorbij gegaan aan Henk Pater en Levi Schoonderbeek.

Eerste manche Open inters.
1. Derks, 2, Albers, 3. Tausch, 4. Davey Janssen, 5. Blom, 6. de Klein, 7. Hoeijmakers, 8. van Bladel, 9. Jaap Janssen, 10. Lucas.

Tweede manche Open inters.
1 Davey Janssen, 2. Derks, 3. Albers, 4. Tausch, 5. Ronnie van Rooij, 6. van Bladel, 7. de Klein, 8. Wijnhoven, 9. Lucas, 10. Scheulen.

Dagklassement MX open inters.
1. Derks 114, 2. Davey Janssen 107, 3. Albers 104, 4. Tausch  97, 5. de Klein 84, 6. van Bladel 82, 7. Blom 78, 8. Ronnie van Rooij 76, 9. Lucas 72, 10. Hoeijmakers 72.

Dagklassement MX 2 inters.
1. van Balen 120, 2. Pater 104, 3. van Orsouw 104, 4. Heijmans 94, 5. Bouman 90.

Netto-tussenstand MON MX open inters 2018.
1. Albers 769, 2. van der Linden 720, 3. Tausch, 667, 4. Davey Janssen 511, 5. Wijnhoven 503, 6. Ronnie van Rooij 503, 7. Blom 496, 8. van den Bogaert 470, 9. Lucas 465, 10. Ebbers 452.

Netto-tussenstand MON MX 2 inters.
1. van Balen 530, 2. Pater 520, 3. Levi Schoonderbeek 498, 4. Heijmans 444, 5. Dennis van Rooij 339.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties