X

Jeffrey Herlings verwent Zwarte Cross publiek!

Een klinkende overwinning van Jeffrey Herlings en een mooie tweede plaats van Glenn Coldenhoff boden het talrijk opgekomen Zwarte Cross publiek precies waarvoor ze waren gekomen. Hiermee verzekerde the Bullit zich ook van de Nederlandse titel. AMA Superster Malcolm Stewart moest genoegen nemen met een negende plek.

Vanaf de pole neemt Herlings de beste start voor Gautier Paulin, Coldenhoff, Sven van der Mierden en Max Anstie. In de bossen weet Anstie de vierde plaats over te nemen. Herlings neemt afstand van Paulin en na vier ronden is het verschil al bijna tien seconden! Inmiddels heeft Van de Mierden het aan de stok met Maxime Desprey. De Fransman weet de vijfde plaats over te nemen nadat de Hutten Metaal-rijder een foutje maakt bij het uitkomen van de ‘Loco Arena’. De top vijf zit daarna muurvast.
In de slotfase komt daar verandering in. Coldenhoff zet de Fransman onder druk en na 30 minuten gaat de IceOne Racing rijder in de fout. Hij springt naast het circuit en ziet naast Coldenhoff ook Anstie passeren. Herlings wint met maar liefst 45 seconden voorsprong en verzekert zich daarmee van de titel. Coldenhoff wordt tweede voor Anstie, Paulin en Gebben Racing-rijder Desprey. Van der Mierden eindigt op een hele mooie zesde plaats!

Eerste manche 500cc
1. Jeffrey Herlings
2. Glenn Coldenhoff
3. Max Anstie
4. Gautier Paulin
5. Maxime Desprey
6. Sven van der Mierden
7. Roy van Heugten
8. Lars van Berkel
9. Malcolm Stewart
10. Yentel Martens

Foto: #NiekFotografie