X

Mike van Grinsven pakt vroegtijdig de titel.

Mike van Grinsven heeft zich tijdens het ONK quads masters verzekerd van de Nederlandse titel. Op circuit Kwintelooijen in Rhenen wist hij beide manches naar zijn hand te zetten. Met nog één wedstrijd te gaan vergrootte van Grinsven zijn voorsprong op Joe Maessen naar 66 punten.

Eerste manche ONK quads masters
Van Grinsven nam gelijk de kopstart voor Maessen, Marc de Vries, Davy de Cuyper (Bel) en Koen Jansen. De eerste ronde was gelijk het eindstation voor de nummer drie in de tussenstand van het kampioenschap Ricardo Phoelich. Hij reed in een gat in een bocht en sloeg over de kop. In de tweede ronde kwam ook de nummer vier in de tussenstand van het kampioenschap Marc de Vries stil te staan en ook hij moest de wedstrijd verlaten. Hierdoor was het Gijs Wentink die naar de vijfde plaats doorschoof. Deze positie moest hij echter in de zesde ronde afstaan aan Ruben van Lith. Van Grinsven had ondertussen een voorsprong opgebouwd op Maessen en hij had op zijn beurt weer een voorsprong opgebouwd op de Cuyper. Jansen ging in de tiende ronde nog voorbij aan de Cuyper en werd achter van Grinsven, Maessen en Jansen vierde. Van Lith spoot de manche af op de vijfde plaats.

Tweede manche ONK quads masters
Opnieuw waren het van Grinsven en Maessen die als beste weg waren. Het vrloop van de manche tussen deze twee was hetzelfde als de eerste manche en van Grinsven won dan ook de manche voor Maessen. Van Grinsven pakte hiermee het Nederlands Kampioenschap en Maessen verzekerde zich hiermee van de tweede plaats in de eindrangschikking. Achter dit duo wist Phoelich net voor Jansen te eindigen en was het nu Jan Vlaeymans die op de vijfde plaats wist te eindigen.

In de tussenstand van het ONK quads masters zijn de eerste twee posities nu beslist. Phoelich heeft een goede uitgangspositie voor het behalen van de derde plaats. Rick Haverdil, Tuur van Hoof en Davy de Cuyper gaan in de tussenstand voorbij aan Marc de Vries.

Uitslag eerste manche ONK quads masters.
1. van Grinsven, 2. Maessen 3. Jansen, 4. de Cuyper (Bel), 5. van Lith, 6. Vlaeymans (Bel), 7. Haverdil. 8. Wentink, 9. van Hoof (Bel), 10. Kersten.

Tweede manche ONK quads masters.
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. Jansen, 5. Vlaeymans (Bel), 6. van Hoof (Bel). 7. Vlaeymans (Bel), 8. van Lith, 9. Gommans, 10. Kersten

Daguitslag ONK quads masters.
1. van Grinsven 50, 2. Maessen 44, 3. Jansen 38, 4. Vlaeymans 31, 5. van Lith 29, 6. Haverdil 28, 7. van Hoof 27, 8. de Cuyper 26, 9. Gommans 22, 10. Kersten 22.

Tussenstand ONK quads masters 2018.
1. van Grinsven 316, 2. Maessen 250, 3. Phoelich 197, 4. Haverdil 168, 5. van Hoof 159, 6. de Cuyper 153, 7. de Vries 149, 8. Jansen 148, 9. Vlaeymans 140, 10. Gommans 131.

Door: Maycel de Bruin