X

Phoelich na zege alleen aan de leiding

In Oldebroek heeft Ricardo Phoelich de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. De Gelderlander pakte de zege voor Julian Veldman (4-1) en Mike van Grinsven (3-4). In de tussenstand heeft Phoelich nu vier punten voorsprong op Veldman.

1e manche
Zander Kristiansen is het snelste in de tijdtraining maar Phoelich neemt de beste start in de eerste manche. Kristiansen komt als tweede uit de eerste ronde voor Van Grinsven. Regerend kampioen Joe Maessen is niet goed aan de wedstrijd begonnen en komt als veertiende uit de eerste ronde achtervolgd door Vlaeymans. Vooraan neemt Phoelich afstand van de achtervolgers want die gaan met elkaar in duel om de tweede plaats. Het kwartet knokt en Kristiansen kan vier ronden de tweede plaats vasthouden. Dan breekt de veer en verliest hij snel vele plaatsen. Van Grinsven gaat op zoek naar de leider maar hij wordt achtervolgd door Manfred Zienecker. De Duitser weet in de achtste ronden de tweede plaats naar zich toe te trekken. Phoelich wint met een ruime voorsprong de eerste manche voor Zienecker en Van Grinsven! Veldman komt als vierde over de finish voor Richard Ruttenberg terwijl Vlaeymans (9e) en Maessen (10e) genoegen moeten nemen met een bijrol.

2e manche
De tweede manche neemt de Deen Kristiansen de beste start voor Van Grinsven en Maessen. Veldman vliegt als vierde over de grote tafelberg voor Phoelich. In de tweede ronden weet Veldman een plekje winst te boeken wanneer hij Maessen weet te passeren. De Limburger ziet even later ook Phoelich en Vlaeymans passeren. Van Grinsven voert de druk op bij leider Kristiansen maar de verschillen tussen de top vijf rijders is klein. In de zesde ronden neemt Van Grinsven de leiding over maar Veldman schuift direct mee voorbij aan Kristiansen. Veldman voert de druk op en hij weet even later de leiding in handen te krijgen. Ook Phoelich en Vlaeymans weten Van Grinsven nog te passeren. Maessen maakt de top vijf deze mooie tweede manche compleet.

Op zondag 28 april gaat dit kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het circuit van Sint Isidorushoeve.

Uitslagen KNMV ONK Quads #2; Oldebroek, NL:
1e manche

1. Ricardo Phoelich NL Yamaha
2. Manfred Zienecker D DVR
3. Mike van Grinsven NL CRQF
4. Julian Veldman NL DVR
5. Richard Ruttenberg NL Yamaha

2e manche
1. Julian Veldman NL DVR
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha
3. Jan Vlaeymans B DVR
4. Mike van Grinsven NL CRQF
5. Joe Maessen NL Yamaha

Dagklassement
1. Ricardo Phoelich NL Yamaha 1-2
2. Julian Veldman NL DVR 4-1
3. Mike van Grinsven NL CRQF 3-4
4. Jan Vlaeymans B DVR 9-3
5. Zander Kristiansen DK CRQF 7-6

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EmilBilars