X

Plessinger scoort dubbel in Spring Creek Millville!

Dit weekend reisde het AMA-Motocross gebeuren af naar Minnesota. De thuisstaat van o.a. Ryan Dungey en de Martin broers. In de 250cc stond er door de zware rugblessure van Jeremy Martin, maar één van de twee broers aan de start van hun thuiswedstrijd. Letterlijk thuiswedstrijd want hun ouders wonen op, en bezitten het domein en dus ook het crossparcours.

Voor Alex Martin gold er één gouden regel, trachten om Aaron Plessinger niet verder te laten uitlopen in het kampioenschap. Een plan dat in de eerste manche al bijna meteen de vuilbak in mocht. In deze eerste manche zagen we Joey Savatgy de holeshot nemen. Maar zijn rijk was een kort leven beschoren, want nog in de eerste rondde raakte de Pro Circuit piloot even uit balans wat Jordon Smith de gelegenheid gaf om de leiding in handen te nemen. Achter hem zagen we Austin Forkner, Justin Cooper en Aaron Plessinger. Deze liet het leidend drietal even betijen om deze na enkele ronden toch tot de orde te roepen. Eén voor één rolde de leider in het kampioenschap zijn voorgangers op om zo in de vijfde ronde de leiding in de wedstrijd over te nemen. Eens in de leiding was voor hem het signaal om door te snellen naar de overwinning in deze eerste manche. Voor de tweede plaats werd er gelukkig wel nog enig duel geleverd maar aan de finish was het Austin Forkner die zich de meerdere wist van Jordan Smith. De teamgenoot van Aaron Plessinger en Rookie Justin Cooper finishte knap als vierde dit met achter hem Shane McElrath. En wat met Alex Martin… De Troy Lee KTM piloot kende een horror eerste manche, want ondanks een redelijke start kwam hij niet verder dan een zevende plaats, nog slechter scoorde Dylan Ferrandis met zijn elfde stek.

De tweede manche bracht het publiek nu meer lekkers van thuispiloot Alex Martin, die de holeshot nam. Meteen zagen de aanwezige ook dat hun piloot de clash moest aangaan met Aaron Plessinger. Echter werd al zeer snel al de dromende thuis fans hun dromen en verwachtingen de grond in geboord. In de eerste ronde zette Aaron Plessinger zichzelf al in de leidende positie. In eerste instantie leek Alex Martin de leider in het kampioenschap te kunnen volgen, maar na enkele ronden liep de voorsprong langzaam maar zeker op. Aaron Plessinger verzekerde zich zo knap van een tweede manche overwinning van de dag, dit voor lokale held Alex Martin en de enorm sterk presterende, bij de profs debuterende Justin Cooper. De top vijf werd vervolledig met Joey Savatgy en Chase Sexton. Dylan Ferrandis kende dit weekend zijn eerste mindere weekend sinds zijn return uit blessure met zijn elfde stek in de eerste manche en nu “slechts” een achtste plaats in deze tweede manche.

Door zijn twee overwinningen, is Aaron Plessinger niet enkel de overal winnaar van de Pro Motocross National in Millville, dit voor Justin Cooper (4-3) en Alex Martin (7-2). Hij vergroot met deze overwinningen eveneens zijn voorsprong in het kampioenschap tot 49 punten, en dit is op naaste belager Alex Martin.

250 Moto 1 Resultaat
1. Aaron Plessinger
2. Austin Forkner
3. Jordon Smith
4. Justin Cooper
5. Shane McElrath
6. RJ Hampshire
7. Alex Martin
8. Chase Sexton
9. Colt Nichols
10. Joey Savatgy
11. Dylan Ferrandis
12. Mitchell Harrison
13. Jordan Bailey
14. Sean Cantrell
15. Cameron McAdoo
16. Jimmy Decotis
17. Enzo Lopes
18. Michael Mosiman
19. Dakota Alix
20. Challen Tennant
250 Moto 2 Resultaat
1. Aaron Plessinger
2. Alex Martin
3. Justin Cooper
4. Joey Savatgy
5. Chase Sexton
6. Michael Mosiman
7. Jordon Smith
8. Dylan Ferrandis
9. Colt Nichols
10. Mitchell Harrison
11. RJ Hampshire
12. Jordan Bailey
13. Cameron McAdoo
14. Sean Cantrell
15. Hayden Mellross
16. Dakota Alix
17. Austin Root
18. Austin Forkner
19. Enzo Lopes
20. Challen Tennant
250 Overal Resultaat Millville
1. Aaron Plessinger (1-1)
2. Justin Cooper3)
3. Alex Martin (7-2)
4. Jordon Smith (3-7)
5. Joey Savatgy (10-4)
6. Chase Sexton (8-5)
7. RJ Hampshire (6-11)
8. Austin Forkner (2-18)
9. Colt Nichols (9-9)
10. Dylan Ferrandis (11-8)
250 Stand in het kampioenschap
1. Aaron Plessinger, 333
2. Alex Martin, 284
3. Justin Cooper, 239
4. Austin Forkner, 216
5. Shane McElrath, 214
6. RJ Hampshire, 201
7. Jordon Smith, 197
8. Chase Sexton, 195
9. Joey Savatgy, 177
10. Jeremy Martin, 176

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Monster Energy Media