Thomas Covington pakt weer een top drie notering!

Thomas Covington pakt weer een top drie notering!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Thomas Covington van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Indonesische Semarang een top drie plaats weten te behalen. Nadat Covington in de eerste manche tijdens de eerste ronde ten val kwam, vocht hij zich in de tweede manche naar een derde plaats en werd hiermee vijfde in de daguitslag.

De tweede opeenvolgende wedstrijd in Indonesie werd verreden op het circuit van Semarang. Het circuit had een harde, gladde ondergrond waardoor er in beide manches zeer geconcentreerd gereden moest worden. Nadat Covington zich op zaterdag als vijfde had weten te kwalificeren, ging hij op zondag voor zijn vierde opeenvolgende podiumplaats.

In de eerste manche kwam hij tijdens de eerste ronde ten val maar de Amerikaan zette de achtervolging in en wist er nog een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche haalde hij er een sterke derde plaats uit en blijft hiermee op een zesde plaats staan in de tussenstand.

Thomas Kjer Olsen kende wisselend succes in deze Grand Prix. Olsen was in de eerste manche betrokken bij dezelfde valpartij als Covington maar kwam nog terug naar een elfde plaats. In de tweede manche wist hij er een sterke vierde plaats uit te halen en legde hiermee in het dagklassement beslag op een zevende plaats. Met deze resultaten blijft hij op een derde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Voor Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing staat over twee weken de volgende Grand Prix op het programma in Loket, Tsjechie.

Commentaar Thomas Covington: ‘’Ik voelde dat ik het hele weekend een goede snelheid had en ik heb tot in de slotfase van de tweede manche gevochten voor het podium. In de eerste manche pakte ik een goede start maar omdat Olsen toen vlak voor mij viel, kon ik hem niet meer ontwijken en viel ook. In de rest van de manche heb ik nog alles gegeven en ben nog zevende geworden. In de tweede manche begon het beter en al snel wist ik mijzelf op te werken naar een tweede plaats. Door de valpartij in de eerste manche had ik iets teveel gegeven waardoor ik in de tweede manche vermoeid raakte. Ik moest hierdoor genoegen nemen met een derde plaats. Na wat er in de eerste manche gebeurde, ben ik blij met een vijfde plaats in het dagklassement. Ik kijk er naar uit om weer terug te keren naar Europa.’’

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Het was een up and down weekend voor ons maar ik ben blij met mijn optreden in de tweede manche. Nadat ik in de eerste manche een goede start had genomen, kwam ik ten val bij een landing waardoor het allemaal moeilijk werd voor mij. Bij de valpartij was mijn voorrem beschadigd geraakt en daardoor had ik in de rest van de manche geen rem meer. In de tweede manche ging het beter. Ik had al snel de vierde plaats in handen en heb vervolgens mijn eigen wedstrijd gereden. Ik heb mijn best gedaan dit weekend en als ik in de eerste manche niet ten val was gekomen, was mijn totaaluitslag een stuk beter geweest.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Uw reacties