Thuiszege voor Greg Smets in Desselse VLM klassieker!

Thuiszege voor Greg Smets in Desselse VLM klassieker!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Desselse Crossvrienden en MC BeTeMo sloegen de handen in elkaar voor een geslaagde wedstrijd aan de Kleine Boeretang. De Inters 500 leverden een onuitgegeven podium op met regerend kampioen Kenny Janssens als derde en Dietger Damiaens als tweede, maar eindwinaar Greg Smets hield de zegepalm in Dessel!

De bekende locatie die enkele weken terug fungeerde als parking voor Graspop was omgetoverd tot een leuke omloop. En het moet gezegd er was werk gemaakt van het circuit dat er zeker gezien de droge omstandigheden goed bij lag.

Yentel Martens; wél de vorm, maar helaas niet met het geluk aan zijn zijde.

Topfavoriet Yentel Martens moest in de tijdstraining het hoofd buigen voor Dietger Damiaens. Ook de VLM Inters 500 lijstaanvoerder Jens Van Meer zat er prima bij met een derde tijd, slechts 30(!) honderdsten van een seconden na Martens. In de eerste manche greep “Y-Mart” echter resoluut de macht. Martens trok de meute op sleeptouw maar verdween na vier ronden uit de wedstrijd met een technisch probleem.

Zo kwam Damiaens aan de leiding. Greg Smets ging weliswaar de uitdaging aan met Dietger maar “DD” bleek toch een maatje te sterk.  Van Meer had een slechte start omgebogen in een fraaie remonte. Twaalfde gestart  was Jens na vijf ronden opgeklommen naar de derde stelling. Hij strandde op iets meer dan 2 seconden van Smets. Een degelijke Kenny Janssens hield de goed teruggekomen Kevin Van Geldorp af voor de vierde plaats.

Wéér pech voor Martens

Dessel was het dagje niet voor Yentel Martens want ook in de herneming sloeg de pechduivel toe. Martens was samen met Damiaens één van de belangrijkste slachtoffers van de valpartij in de start. Hoewel de Rockstar Energy Husqvarna rijder nog een weergaloze comeback uit zijn mouw schudde moest hij de tweede manche toch laten aan een heel degelijke Greg Smets. Smets was gestaag opgeklommen en reed een slimme wedstrijd. Opnieuw was Janssens goed voor een vierde plaats waarmee voor een tweede keer Van Geldorp achter zich liet. Een duidelijke waarschuwing van Kenny aan het adres van Kevin! De strijd om de tweede plaats in het kampioenschap is nog niet gestreden. Van Geldorp leidt op dit moment met 18 punten voorsprong op Janssens.

Toch weer Jonathan Banken!


Bij de Inters 250 deed Jonathan Banken wat hij moest doen en schreef beide manches op zijn naam. Hierdoor verstevigt Banken zijn leidersplaats in de tussenstand bij de kwartliters. Gastrijder Emil Weckman -Welkman volgens de tijdswaarneming-  maakte met zijn 125cc indruk tussen het zware geweld. De tweevoudige Europese 150 kampioen moest vanop de tweede rij starten maar stuurde zijn KTM in de eerste reeks ei zo na naar een 7de plaats. Weckman strandde op een zucht van Dieter Vromans. Die Dieter Vromans liet enkele dagen na zijn verjaardag wel een goede indruk na. Respectievelijk zevende en tiende algemeen was hij in de 250 tweede en derde.

Alle resultaten hier

Inters Race 1
1. Dietger Damiaens, 2. Greg Smets, 3. Jens Van Meer, 4. Kenny Janssens, 5. Kevin Van Geldorp, 6. Jonathan Banken, 7. Dieter Vromans, 8. Emil Weckman, 9. Steven De Beuckelaer, 10. Kristof Scheynen

Inters Race 2
1. Greg Smets, 2. Yentel Martens, 3. Jonathan Banken, 4. Kenny Janssens, 5. Kevin Van Geldorp, 6. Dietger Damiaens, 7. Jens Van Meer, 8. Thomas Vermijl, 9. Kristof Scheynen, 10. Dieter Vromans

Eindstand Inters 500
1. Greg Smets 47, 2. Dietger Damiaens 41, 3. Kenny Janssens 38, 4. Jens Van Meer 35, 5. Kevin Van Geldorp 34, 6. Steven De Beuckelaer 28, 7. Thomas Vermijl 26, 8. Kevin Vangenechten 24,  9. Yentel Martens 33, 10. Gunther Truyens 19

Eindstand Inters 250
1. Jonathan Banken 50, 2. Dieter Vromans 42, 3. Kristof Scheynen 40, 4. Emil Weckman 38, 5. Brent Aerden 31, 6. Rob Konings 31, 7. Enzo Aerden 27, 8. James Scott 25, 9. Jelle Verbruggen 22, 10. Jordi Van Mieghem 21

Tussenstand Inters 500 na 9 ronden
1. Jens Van Meer 361, 2. Kevin Van Geldorp 287, 3. Kenny Janssens 269, 4. Frederik Daenen 213, 5. Dietger Damiaens, 6. Wouter Van Massenhoven 209, 7. Greg Smets 186, 8. Sven Wouter 181, 9. Cedric Gobben 179, 10. Yentel Martens 172  

Tussenstand Inters 250 na 9 ronden
1. Jonathan Banken 440, 2. Kristof Scheynen 345, 3. Jelle Verbruggen 316, 4. Dieter Vromans 308, 5. Brent Aerden 258, 6. Arno Van Mieghem 257, 7. Rob Konings 229, 8. Bart Janssens 197, 9. Kevin Schellens 135, 10. Bram Schoepen 87

Foto: Dieter Jans

 

Uw reacties