X

Beste GP prestatie voor Marshal Weltin!

Op donderdag besloot Adam Sterry in samenspraak met het F&H Racing Team om dit weekend niet op de KX250F te stappen. De Brit liep tijdens een training eerder deze week weer een geblesseerde enkel op. Dezelfde enkel die de 21-jarige crosser bezeerde tijdens de Dutch Masters of Motocross in Mill. Adam zal de komende week nog tests ondergaan om te kijken of hij in Bulgarije wel kan starten. Door het uitvallen van Adam waren alle ogen gericht op Marshal Weltin. De Amerikaan (foto) die na zijn sterke optreden in Lommel weer werd ingezet door het Zuid-Hollandse team. De 22-jarige crosser wist 25 punten te scoren en zet daarmee zijn beste GP prestatie ooit neer! De overwinning ging naar de Spanjaard Jorge Prado die het kampioenschap ook blijft leiden.

1e manche
Na een keurige tiende plaats tijdens de kwalificatie op zaterdag ging Marshal vol vertrouwen de wedstrijd in. De start van de eerste manche is goed en hij begint op de zevende plaats aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. In de derde ronde komt Vlaanderen voorbij en even later volgt ook Watson. Marshal blijft het hoge tempo volgen en weet na zo’n tien minuten de achtste plaats terug te veroveren. Deze klassering weet hij vast te houden tot het vallen van de finishvlag. Dat leverde natuurlijk tevreden gezichten op bij het Kawasaki team dat hun vaste rijders door blessureleed niet in actie ziet komen.

2e manche
Nog maar net bijgekomen van de eerste manche moet Marshal alweer aan het werk voor de laatste wedstrijd van het weekend. De BO Oil-gesmeerde Kawasaki vertrekt heel goed na het vallen van het starthek. Marshal komt als zesde uit de eerste bocht en weet vervolgens in de eerste ronde een plekje winst te boeken! In de eerste volledige ronde weet Lawrence de vijfde plaats van Marshal over te nemen en later volgen ook Covington en Rodriguez. De eerste manche heeft Marshal diep moeten gaan en daarvoor betaald hij nu heel even de prijs. In de tweede helft van de wedstrijd weet de vriendelijke Amerikaan zich goed te herstellen en de negende plaats komt vervolgens niet meer in gevaar. Moe maar voldaan komt Marshal terug bij de prachtige teamtruck waar hij met een applaus door het gehele team wordt ontvangen.

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaat het FIM Wereld Kampioenschap MXGP-MX2 verder in Zwiterland. Dan worden de punten verdeeld op het circuit van Frauenfeld.Het FIM Wereld Kampioenschap MX2 gaat volgende week verder in Bulgarije. Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest is dit kampioenschap weer te gast op het circuit van Sevlievo.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo