Marvin Musquin reageert op niet-selectie!

Marvin Musquin reageert op niet-selectie!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De beslissing van de Franse motorfederatie om Marvin Musquin (28) niet te selecteren voor de 2018 Monster Energy Motocross of Nations in Red Bud deed vandaag al heel wat stof opwaaien. Musquin is niet alleen een ‘local’ in de AMA hij doet ook uitstekend in het Lucas Oil Pro Motocross Championship waarin hij tweede staat én hij won in Red Bud. 

Frankrijk heeft voor Gautier Paulin, Romain Febvre en Dylan Ferrandis gekozen. Voor Marvin Musquin kwam de beslissing van de FFM duidelijk als een onaangename verrassing. Ondertussen was het ook al van 2015 geleden dat ‘MarvAttack’ Team Frankrijk vertegenwoordigde op de grootste motorcrosswedstrijd ter wereld. De aankondiging van Team France, met een video-motivatie door de voorzitter van de federatie, kan je hier bekijken.

Marvin pakte de MX of Nations zege in 2015 en stond met Team France twee keer op het podium. Op zijn Facebookpagina verklaarde de zwaar teleurgestelde Fransman in een  videoboodschap dat hij niet weigerde om voor Team Frankrijk te rijden.”Ze hebben me niet gekozen, hoewel ik klaar en gemotiveerd was… Ook de kalender was geen probleem. Meer zelfs de Naties stonden eigenlijk al maanden op onze planning!”

Dat één en ander heel bizar overkomt is begrijpelijk. Zo verduidelijkte Musquin dat Team France manager Pascal Finot naar de VS was afgereisd om daar te peilen naar de motivatie van Marvin. Dat was uitgerekend in Red Bud! Een baan waar hij al acht jaar komt en graag rijdt. Bovendien heeft Musquin een uitstekende relatie met Dylan Ferrandis die ook geselecteerd is. Vanuit logistiek is het ook altijd een groot pluspunt, ook budgettair, om toch met een AMA rijder te kunnen werken als de MXON in Amerika plaats vinden. Ook op dat vlak was er al veel geregeld door Musquin’s team.

Foto: Ray Archer

 

 

Uw reacties