X

Raakt Jago Geerts hersteld voor Assen?

 Geen Jago Geerts aan de start van de eerste reeks in Frauenfeld. De 18-jarige Belg ging zaterdag in de eerste ronde van de kwalificatierace tegen de grond en brak daarbij zijn sleutelbeen. Geerts keerde onmiddellijk naar zijn dokter in België terug en werd zondag al geopereerd. De rijzende ster van Kemea Yamahas staat momenteel zevende in het WK en zal de GP’s van Bulgarije (26 augustus) en Turkije (2 september) zeker missen.

Jago hoopt zijn comeback te maken in de GP van Assen, op 15 en 16 september. De MX of Nations in Red Bud lijken (gelukkig) alvast niet in het gedrang te komen. Hoewel een terugkeer op het TT Circuit van Assen realistisch is, houdt teammanager Marnicq Bervoets een slag om de arm: “Misschien kan Jago er in Assen opnieuw bij zijn. Maar alleen als hij helemaal fit is. Jago is nog erg jong, we gaan geen enkel risico met hem nemen.”

In Zwitserland werkte Geerts het GP debuut van de gloednieuwe 2019 Yamaha YZ250F af nadat hij vorige week voor eigen volk op de Keiheuvel tweede werd na Thomas Covington. Na een 12de plaats in de tijdstraining liep het fout in de kwalificatiewedstrijd. Jago Geerts: “Ik maakte een fout op een springberg in het begin van de race. Ik ging over de kop en kwam op mijn linkerschouder terecht. Ik had meteen door dat mijn sleutelbeen gebroken was.”

In 2014 had de ex-125cc wereldkampioen zijn rechtersleutelbeen als eens gebroken. Toen was een operatie niet nodig, nu wel. “Ik ging ‘s zondags al onder het mes in Herentals. Mijn eerste operatie ooit. Tja, dat maakt nu eenmaal ook deel uit van onze sport. De operatie is prima verlopen. Normaal gezien duurt het herstel een drietal weken. Ik hoop mijn comeback te kunnen maken in de Grote Prijs in Assen. Maar alleen als ik fit ben. Ik ga geen onnodige risico’s nemen.”

Foto’s: Yamaha Racing