X

Sterk Zwitsers team voor MX of Nations!

Ook Zwitserland maakte zijn team voor de MX of Nations in Red Bud bekend. Dat de Zwitsers kiezen voor Jeremy Seewer, Valentin Guillod (MX2) en Arnaud Tonus is nauwelijks een verrassing. Op papier is dit een heel sterk team, al schuilen er enkele addertjes onder het gras.

Het grootste vraagteken is uiteraard Arnaud Tonus. De Wilvo-Yamaha rijder is al sinds half februari buiten strijd met een schouderblessure. Tonus hernam echter de motortraining de voorbije week. Met iets minder dan 2 maanden tot de Monster Energy Motocross of Nations zou Arnaud dus tijdig fit moeten zijn.

Daarnaast kampen de Zwitsers nog met een budgettair probleem. Om Team Zwitserland naar de VS te sturen werd echter een crowdfunding campagne gestart. De eerste voortekenen zijn gelukkig positief, hopelijk bereikt deze actie het beoogde doel van 42.000 CHF, zo’n 37.000 euro…

Dat de Zwitsers met hun ‘gouden generatie’ een gevaarlijke outsider zijn bewezen ze al in Maggiora waar ze zesde werden, in Matterley Basin volgde vorig jaar een top-5.