X

Succesvolle thuis GP voor Rockstar Energy Husqvarna

De 15de wedstrijd in het WK MX2 werd verreden op het zware zandcircuit van Lommel. Rockstar Energy Husqvarna duo Thomas Covington en Thomas Kjer Olsen kwam er sterk voor de dag. Covington en Olsen eindigden respectievelijk 2de en 3de.

Thomas Covington is met vijf podiums uit zes wedstrijden aan een zeer sterk tweede deel van het seizoen bezig. Ook in Lommel begon de Amerikaan positief aan het weekend door zich als derde te kwalificeren. In beide manches op zondag maakte hij optimaal gebruik van zijn goede startplaats en zat er vooraan bij. Op zijn FC 250 wist hij in de eerste manche tweede te worden. In de tweede manche had hij lang de tweede plaats in handen maar door een fout in de slotfase verloor hij een positie en werd derde. In het dagklassement werd hij tweede en is hiermee ingelopen op de top vijf in het wereldkampioenschap.


Thomas Kjer-Olsen kwam in beide manches sterk voor de dag en werd derde in de daguitslag. Met een derde en een vierde plaats in de manches handhaaft de jonge Deen zich op een goede derde plaats in de tussenstand.

Thomas Covington:
“Ik ben heel tevreden met mijn tweede plaats in deze zware Grand Prix. Een aantal jaren geleden had ik niet durven dromen dat ik dit zou kunnen in het zand. Een aantal keren dit jaar vond ik dat ik had moeten winnen maar Jorge Prado was hier sneller dan mij. In beide manches kon ik hem in de beginfase onder druk houden en heb daarna besloten om op gecontroleerde wijze naar het podium te rijden. Ik kan het team niet genoeg bedanken voor al het harde werken. We hebben de laatste Grand Prix’ goede resultaten neer weten te zetten en vanaf hier gaan we verder.”


Thomas Kjer-Olsen: “Het voelt goed om terug op het podium te staan. De baan was heftig in beide manches en door de warmte werd het alleen maar zwaarder. In beide manches pakte ik een goede start. Ik heb in beide manches alles gegeven en ben blij met de derde plaats. Met de tweede plaats van Covington erbij, kun je zien hoe hard het team werkt. Het voelt goed dat ook mijn teammaat op het podium stond. Het was mooi om het weekend zo af te sluiten en ik hoop dat dit we dit nog een paar keer zo kunnen doen dit jaar.”

Foto’s: shotbyBavo