X

Team Belgium MXON: Desalle, Geerts, Van Horebeek

Op 6 en 7 oktober trekt het Belgische team naar de Motorcross der Naties in het Amerikaanse Red Bud met een onuitgegeven trio. Teammanager Johan Boonen selecteerde Jago Geerts (MX2) naast de ervaren rotten Clément Desalle (MXGP) en Jeremy Van Horebeek (Open).

Voor de 18-jarige Geerts is het een bekroning van een fantastisch eerste WK-seizoen. Daarin staat de Kemea Yamaha-rijder momenteel zevende in de MX2, pakte hij al een podiumplek (tweede) in de GP van Letland en veroverde hij de Nederlandse titel. Voor sterkhouder Clément Desalle wordt het zijn eerste MX of Nations deelname sinds 2013.


Naast Desalle, Van Horebeek en Geerts duidde debuterend teammanager Johan Boonen ook twee reservisten aan: Julien Lieber en Kevin Strijbos. “Het gaat snel, heel snel dit seizoen. Allemaal een beetje boven de verwachtingen”, zei MXoN rookie Jago Geerts. “Al meteen naar de Naties mogen is te gek voor woorden. Dit is een race waar ik altijd van gedroomd heb. Het is een hele eer om de kleuren van je land te mogen verdedigen. Ik kijk er al naar uit om naar Red Bud te gaan.”

Foto’s: CDS