X

Vijf minuten met Wouter Van Massenhoven

Dit weekend is er geen VLM door de GP in Lommel, maar dat weerhoudt ons er niet van om toch even de actualiteit in te duiken. Na zijn probleempje met zijn kuitbeen zit Wouter Van Massenhoven letterlijk pas terug op de motor. Toch werd de BeTeMo rijder in Pulderbos knap vijfde. Dat verdient een gesprek!

Een vierde plaats in de eerste manche en een zesde plaats bij de Inters 500 in de tweede manche. Wouter Van Massenhoven kan terugkijken op een geslaagd wederoptreden. “Afgelopen zondag was inderdaad de eerste keer terug. Die vijfde plaats had ik absoluut niet verwacht. Vorige week mocht ik voor de eerste keer terug rijden. Op het laatste moment had ik dan besloten om toch maar te rijden in Pulderbos.” Door de weersomstandigheden kende de omloop zo zijn eigen uitdagingen. “We krijgen fijn stofzand met van die rechte venijnige putten hé. Niet mijn ding, maar het stof viel gelukkig nog mee. En met dit weer kan het natuurlijk niet anders.”

Normaal gesproken heeft Wouter ‘Turbo-Diesel’ Van Massenhoven zijn tijd nodig om terug in vorm te komen. Daarom was zijn eerste mooie resultaat bij zijn terugkeer  des te opvallender. “Pas op, schijn bedriegt hoor. Na de eerste reeks was het friste gevoel al wel weg! 🙂 Precies omdat ik wel wedstrijdritme nodig heb, ben ik zonder verwachtingen gestart. Ook voor de rest van het seizoen heb ik niet meteen specifieke doelen. Vooral plezier maken. Als ik ergens start, wil ik altijd het beste van mezelf geven. Maar het spreekt voor zich dat dat nu niet zo makkelijk is.”

Wouter begon net onder stoom te geraken toen hij in de lappenmand belandde. Z’n kuitbeen was gebroken ter hoogte van de enkel. “De revalidatie is redelijk verlopen maar niet 100%. Van de vijzen in het plaatje is er eentje losgekomen. Maar zolang ik er geen al te grote hinder van ondervind, mag ik er alles mee doen. Gelukkig, want stil zitten is echt mijn ding niet! En naar de cross gaan als jezelf niet mag rijden, daar sta ik ook niet voor te springen. Dan krijg je nog meer goesting maar moet toch aan de kant blijven. Daarom heb ik de voorbij maanden ook wat andere dingen gedaan. Mijn vriendin verzon altijd wel iets! :)”

In de tussenstand bij de Inters 500 staat Wouter nu vijfde. Als teamgenoot Jens Van Meer al een straat voorsprong heeft op Kevin Van Geldorp en Kenny Janssens dan heeft hij drie straten voorsprong op Van Massenhoven. “Eerlijk gezegd had ik het wel verwacht dat Jens dé te kloppen man zou worden voor de titel. Vorig jaar reed hij al heel sterk, maar hij was soms te onstuimig. Wat hij dit seizoen laat zien is nog andere koek want hij is snel, regelmatig en houdt z’n kopje er bij.”

Op 12 augustus gaat het VLM seizoen verder in Rijkevorsel.

Foto’s: Danny Relouw, Grietje, Davemx