Yamaha Zone Rouge & MX Action samen naar La Chinelle!

Yamaha Zone Rouge & MX Action samen naar La Chinelle!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nadat ze vorig jaar hevig strijd leverden in de 12 uur van Chinelle, hebben Yamaha dealers Zone Rouge (Michel Nickmans, Andenne) en MX Action (Philippe Blondiau, Ghlin) besloten om dit jaar hun krachten te bundelen!

Dit weekend wordt de grootste off-road wedstrijd van België verreden: de 12 Heures de La Chinelle! Om deze prestigieuze wedstrijd te winnen, gaan de teams niet alleen sportief tot het uiterste. Zowel Husqvarna, ondermeer met Steve Ramon aan de start, en KTM komen uitstekend voor de dag. Zone Rouge-MX Action ging nog een stap verder.

Preparateur Philippe Blondiau bouwde speciaal voor La Chinelle een unieke Yamaha enduromotor. Hij monteerde het motorblok van een 2019 WRF 250 in het frame van een 2019 YZ250F. Het resultaat is verbluffend: een gewichtsbesparing van bijna 8 kg in vergelijking met een standaard WRF. Dat alles zonder zonder toegevingen op het vlak van uitrusting, integendeel.

Blondiau heeft namelijk niets aan het toeval overgelaten om op 10 en 11 augustus zo sterk mogelijk voor de dag te komen met het trio Jérémy Carpentier, Cédric Cremer en Daymond Martens. We wensen hen alle succes. Maar hoe het ook afloopt, de Zone Rouge-MX Action Yamaha is een pareltje geworden. Oordeel zelf!

Foto’s: F. David

Uw reacties